Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.01.2020 01:20

Horehroncov dopraví do zdravotníckych zariadení sociálny taxík


Snímka zdroj: (MsÚ).


Od Nového roka sa Združeniu obcí pre rozvoj mikroregiónu Horehron v spolupráci so Slovenským Červeným krížom podarilo spustiť novú službu - sociálny taxík.


Služba je určená pre ťažko zdravotne postihnutých, pre seniorov a občanov s nepriaznivým zdravotným stavom, ktorí majú problém dopraviť sa do zdravotníckych zariadení v Brezne či do Banskej Bystrice, ale aj pre rodičov s chorým maloletým dieťaťom. Informoval o tom na sociálnej sieti starosta horehronskej obce Heľpa Peter Hyriak.      

„Je to sociálna služba, ktorú môžu využívať všetci obyvatelia mikroregiónu od Braväcova až po Telgárt pri dodržaní určitých podmienok. Funguje jednoducho, stačí zavolať vodičovi na telefónne číslo 0910357510 a ten im vysvetlí, kde bude pristavený a koľko zaplatia,” konštatoval Hyriak.       

Sociálny taxík na Horehroní premáva v pondelok až piatok od 6:30 do 15:00 hod.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2017
Sociálny taxík v Hlohovci už vozí prvých klientov
Ulicami Hlohovca sa od 11. decembra začal pohybovať prvý elektromobil v službách mesta. Prvú jazdu absolvoval pán Emil, ktorý smeroval k lekárovi na polikliniku. Na prvú cestu ho prišiel odprevadiť aj primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár.
viac
08.08.2022
Mesto pre ŤZP a seniorov sprevádzkovalo sociálny taxík
Sociálny taxík ako novú formu terénnej sociálnej služby zaviedlo v týchto dňoch mesto Sliač. Cieľom tejto prepravnej služby je skvalitnenie života pre vybrané skupiny obyvateľov mesta, ako sú ťažko zdravotne postihnuté osoby (ŤZP) a seniori nad 62 rokov.
viac
29.04.2023
Mesto ponúkne obyvateľom novú službu v podobe sociálneho taxíka
Mesto Partizánske ponúkne obyvateľom novú sociálnu službu. Sociálny taxík bude prevádzkovať Slovenský Červený kríž (SČK), územný spolok Topoľčany. Využiť ho budú môcť ťažko zdravotne postihnutí, ľudia s obmedzenou schopnosťou pohybu i seniori od mája.
viac
24.07.2023
Nový sociálny taxík občanom pomôže pri návšteve lekára či úradov
Mesto Lučenec v spolupráci so Slovenským Červeným krížom spustilo prepravnú službu terénnou formou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %