Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
08.01.2019 05:10

Horehronie žije šampionátom v biatlone, poslanci budú rokovať v Osrblí


Ilustračná snímka (msú)


V Aréne Brezno sa v utorok stretli mladé slovenské nádeje biatlonu a viac ako 200 žiakom základných a stredných škôl ukázali umenie tohto športu, ktorý vďaka úspechom našich reprezentantov zviditeľňuje Slovensko ďaleko v zahraničí.


Svoju mušku si mali šancu vyskúšať streľbou z laserových zbraní na biatlonový terč a vytrvalosť na bežeckom trenažéri. TASR o tom informoval tím z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.       

Zároveň informoval o odštartovaní kampane pred Majstrovstvami sveta juniorov a mládeže v biatlone v Osrblí, a to aj za účasti poslancov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ktorí tam budú mať 10. januára prvé novoročné zasadnutie, členov Slovenského biatlonového zväzu a juniorskej reprezentácie. Šampionát sa začína 25. januára.       

Do areálu v Osrblí sa opäť vracia svetový biatlon, mladé vychádzajúce talenty z celého sveta predvedú svoje najlepšie výkony a zabojujú o titul majstra sveta.       

"Juniorské slovenské nádeje v Aréne Brezno predviedli svoje umenie a tým ukázali, že na Slovensku máme kvalitnú základňu a taktiež dobré podmienky pre svetovú úroveň v biatlone, čoho dôkazom sú výsledky ambasádorov majstrovstiev A. Kuzminovej a P. Hurajta. Parádne výsledky dosahujú sestry Fialkové, ktoré pochádzajú priamo z Horehronia," zdôraznila horehronská OOCR.       

Povzbudiť mladé talenty pred majstrovstvami prišiel v utorok do Brezna aj predseda BBSK Ján Lunter.       

"Sme veľmi radi, že kraj finančne pomohol a aj vďaka nákupu snežných diel sa v Osrblí budeme môcť opäť tešiť svetovému podujatiu," konštatoval.       

"Mesto Brezno sa tiež zapojilo do diania a prípravy majstrovstiev sveta juniorov a mládeže. Dnešným dňom začína v synagóge výstava biatlonu s názvom Slovenský biatlon v stopách času, ktorá bude trvať až do konca šampionátu. Naše námestie bude dejiskom otváracieho ceremoniálu, ktorý sa uskutoční 26. januára," dodal brezniansky primátor Tomáš Abel.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.02.2017
Banská Bystrica na Valentína ožije biatlonom
Slovenský zväz biatlonu v spolupráci s Banskou Bystricou - Európskym mestom športu 2017 a Laserovepusky.sk prináša unikátnu príležitosť vyskúšať si biatlon na vlastnej koži.
viac
27.09.2022
B. Bystrica a Brezno pripravili v deň cestovného ruchu rôzne aktivity
Svetový deň cestovného ruchu si v utorok (27. 9.) už tradične pripomenie aj Banská Bystrica. Návštevníci Stredoslovenského múzea, Stredoslovenskej galérie, Thurzo - Fugger zážitkovej expozície a Hodinovej veže zaplatia v tento deň polovičnú cenu vstupného.
viac
05.12.2022
Školička korčuľovania pre žiakov pokračuje, mesto ju finančne podporilo
Prváci a druháci základných škôl v Brezne sa zábavnou a zároveň poučnou formou učia korčuľovať zadarmo a budú aj naďalej. Projekt Školička korčuľovania finančne podporilo mesto. Informovala o tom samospráva na svojej webstránke.
viac
05.08.2023
Na MS v letnom biatlone v Osrblí uvidíme olympijských víťazov
V týždni od 24. do 27. augusta bude NBC v Osrblí hostiť MS v letnom biatlone, najvýznamnejšie športové podujatie v roku 2023 na Slovensku. Súťažiť sa bude v seniorských a juniorských kategóriách v disciplínach superšprint, rýchlostné preteky, stíhacie preteky a preteky hromadným štartom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %