Piatok 10.05.2024
Dnes má meniny 
Viktória
°C
28.10.2023 03:10

Horehronské múzeum pripravilo zážitkové podujatia pre prázdninujúce deti


Horehronské múzeum Brezno, ilustračná snímka, zdroj: muzeum.sk


Horehronské múzeum v Brezne pripravilo pre rodiny s deťmi prázdninové zážitkové podujatia. Jedno sa uskutoční v nedeľu (29. 10.) o 15.00 h v mestskej veži, druhé v utorok (31. 10.) o 11.00 h v múzeu pod názvom Zmrazenie momentu.


Jeho súčasťou je aj tvorivá dielňa. TASR o tom v piatok informovala Martina Ťažká z Horehronského múzea.         

"Na podujatí vo veži sa návštevníci počas komentovanej prehliadky na najvyššom podlaží, kde kedysi býval zvonár, oboznámia s vežovými stavbami v meste a okolí cez štyri okná na štyri svetové strany. Vizuálnym porovnávaním jednotlivých breznianskych monumentov sa dozvedia o ich funkcii a význame pre mesto v minulosti a dnes. Obohatením bude tvorivý pracovný list, pomocou ktorého si upevnia poznatky a zároveň budú mať možnosť prejaviť svoju tvorivosť a predstavivosť," uviedla Ťažká.         

Múzeum počas jesenných prázdnin deťom priblíži aj históriu fotografie, spoznajú jej čierno-biely svet, ale i tajomstvo farebnej podoby fotografie. Zistia viac o predchodcovi dnešných fotoaparátov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.12.2018
Horehronské múzeum otvorilo tradičnú predajnú vianočnú výstavu
Niekoľkoročná tradícia vianočných výstav v Horehronskom múzeu v Brezne pokračuje aj tento rok usporiadaním predajnej výstavy Čaro a krása Vianoc.
viac
27.09.2019
Unikátna pamiatka, pôvodný mangeľ na konský pohon, sa dočkal obnovy
V Brezne Horehronské múzeum spravuje národnú kultúrnu pamiatku - mangeľ na konský pohon - technické zariadenie z prvej polovice 19. storočia, ktoré slúžilo na úpravu tkanín.
viac
27.08.2020
Horehronské múzeum otvorí v piatok výstavu 90 rokov slovenského hokeja
Horehronské múzeum v Brezne si od 28. augusta do 18. októbra bude prostredníctvom výstavy pripomínať 90 rokov slovenského hokeja, ktorú pripravilo so Slovenským olympijským a športovým výborom a jeho múzeom.
viac
08.03.2023
Múzeum vyhlásilo súťaž o najkrajšiu kraslicu, prihlásiť sa môže ktokoľvek
Horehronské múzeum v Brezne vyhlásilo druhý ročník súťaže Veľkonočná pisanka, ktorej cieľom je prezentovať výrobcov kraslíc a podporiť i pomôcť uchovávať tradičné ľudové remeslá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %