Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.01.2022 08:40

Horská záchranná služba spustila nový meteoportál


Ilustračná snímka: (tasr).


Horská záchranná služba (HZS) spustila v minulom týždni nový meteoportál. K pôvodným 19 automatickým meteostaniciam pribudlo ďalších 17 a v blízkej dobe ich doplnia ešte niekoľko. Stredisko lavínovej prevencie HZS o tom informovalo na portáli laviny.sk.


Počas roka 2021 sa uskutočnila inovácia siete automatických meteostaníc. HZS postavila 11 nových, čím vyplnila tzv. "biele miesta" na mape meteorologických dát. "Avizované spustenie pred zimnou sezónou bolo, žiaľ, odložené z dôvodu viacerých technických problémov, ktoré sa ešte stále odstraňujú," uviedli horskí záchranári.

Meteoportál podľa nich prináša nový dizajn aj možnosti. "Veríme, že k výstupom pre verejnosť pribudnú ďalšie momentálne rozpracované produkty," dodali z HZS.

Prístup na meteoportál je možný dvomi spôsobmi. Buď priamo zo stránky laviny.sk alebo cez meteo.hzs.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2020
Vo Vajnoroch pribudol nový vodovod, začína sa opravovať aj kanalizácia
V bratislavských Vajnoroch pustila v piatok Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vodu do nového vodovodu na ulici Za humnami. Generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš zároveň ohlásil začiatok opravy vákuovej kanalizácie v tejto mestskej časti za viac ako milión eur.
viac
23.07.2021
Nový vodný park na Liptove
Letná sezóna priniesla na Liptov novinku v podobe ďalšieho vodného parku. Najväčší slovenský vodný park na drevenej konštrukcii je zasadený do príjemného podhorského prostredia Nízkych Tatier a dopĺňa komplex Demänová Rezort na začiatku Demänovskej doliny.
viac
23.12.2021
Na Skalke pri Kremnici pripravili takmer 20 metrov dlhý ľadopád
Takmer 20 metrov dlhý ľadopád je novou adrenalínovou atrakciou v lokalite Skalka v Kremnických vrchoch. Ľadovú lezeckú stenu pripravila samospráva Kremnice spoločne s Horskou záchrannou službou (HZS) Kremnické vrchy, pre verejnosť bude otvorená od soboty (25. 12.).
viac
19.05.2022
Cyklobusy na Orave a Liptove budú premávať od 4. júna
Na Orave a Liptove budú od 4. júna jazdiť cyklobusy. Návštevníkov aj obyvateľov s ich bicyklami odvezú počas víkendov na turisticky vyhľadávané miesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %