Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
27.07.2018 09:45

Hrad Beckov ponúkne nočné prehliadky s jemne pikantným nádychom


Hrad Beckov. Ilustračná snímka: www.obec-beckov.sk


Nočné prehliadky s jemne pikantným nádychom ponúkne v piatok a v sobotu (28. 7.) návštevníkom hrad Beckov. Podujatie 'O čom hradné múry šepocú' prezradí tajomstvá, ktoré mali byť pred verejnosťou ukryté.


Ako informoval výkonný riaditeľ Záujmového združenia hradu Beckov Peter Pastier, návštevníci počas troch prehliadok zistia, či medzi hradnými múrmi panstvo a služobníctvo páchalo aj kardinálne hriechy a kto všetko im mohol podľahnúť.       

„Večerným hradom bude návštevníkov sprevádzať miestny humanista, diplomat a historiograf Aeneas Silvius Bartolomeo Piccolomini. Počas siedmich zastavení odhalí tajomstvá hradných múrov v podobe siedmich hriechov - pýchy, smilstva, obžerstva, hnevu, závisti, lakomstva a lenivosti,“ priblížil Pastier s tým, že zábavná hraná nočná prehliadka hradu Beckov nevychádza zo skutočných udalostí, no nikto nevie, ako to v skutočnosti mohlo byť.       

Ako dodal, prehliadky sú pripravené v piatok i v sobotu vždy o 20.00, 21.00 a 22.00 h. Podujatie spríjemnia hereckým stvárnením a jemne pikantnou hranou večernou prehliadkou divadelníci z občianskeho združenia Z malého Ríma.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2019
Krajská dominanta láka návštevníkov na leto plné zážitkov
Prázdninové mesiace júl a august využite na návštevu Trenčianskeho hradu v správe Trenčianskeho múzea v zriaďovateľskej pôsobnosti župy!
viac
30.10.2019
Aponiovská knižnica ponúkne v novembri nočné prehliadky
Aponiovská knižnica v oponickom kaštieli v okrese Topoľčany ponúkne v novembri nočné prehliadky, ktoré budú obohatené o výklad v podaní Divalla Tesáre. Ako informovali organizátori, prehliadky sa budú konať 22. a 23. novembra medzi 18. a 21. hodinou.
viac
17.07.2020
Trenčiansky hrad ponúkne nočné prehliadky inšpirované príbehmi z mučiarne
Nočné prehliadky Trenčianskeho hradu inšpirované historkami z mučiarne ponúkne v piatok a v sobotu (18. 7.) Trenčianske múzeum v Trenčíne. Informovala o tom Radovana Keliarová z Trenčianskeho múzea.
viac
02.10.2020
Na zaniknutom hrade sa konala prvá komentovaná prehliadka
Na zaniknutom hrade Breznica sa vo štvrtok (1. 10.) v rámci projektu Pohronská hradná cesta konala vôbec prvá komentovaná prehliadka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %