Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
11.04.2024 08:05

Hrad Bystrica vstupuje do novej turistickej sezóny s dvomi novinkami


Považský hrad Bystrica. Snímka zdroj: GoSlovakia


Prvou z nich je mobilná aplikácia Hrady 3D, druhou sklenená tabuľa, ktorá je posledným z diel projektu Okno do minulosti. Informoval o tom zastupujúci riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región Pavol Štefčík.


"Aplikácia Hrady 3D ponúka návštevníkom vizualizáciu zrekonštruovanej časti hradu, konkrétne hradného paláca. Aplikácia zobrazuje aj Rafaela Podmanického, ktorý bol majiteľom hradu v 16. storočí," priblížil Štefčík.         

Druhou novinkou je sklenená tabuľa umiestnená pod hradom, ktorá zobrazuje hypotetickú vizualizáciu hradu z čias jeho najväčšej slávy. Tabuľa je poslednou časťou sedemdielnej skladačky. Ďalších šesť tabúľ je rozmiestnených po celom Trenčianskom samosprávnom kraji. Nechýbajú napríklad v Trenčíne, na Čachtickom hrade, na hrade Tematín či na hrade Beckov.

Predstavenie tohtoročných noviniek na hrade Bystrica je podľa neho zároveň symbolickým otvorením turistickej sezóny v Trenčianskom samosprávnom kraji.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.04.2017
Ľubovnianske múzeum a skanzen otvoria sezónu s viacerými novinkami
Tohtoročnú letnú sezónu v Ľubovnianskom múzeu v Starej Ľubovni, ktorého súčasťou je hrad a skanzen, otvoria programom s názvom Keď kráľ na hradnú bránu klope.
viac
26.11.2019
Viniansky hrad láme rekordy návštevnosti, má za sebou sezónu noviniek
Viniansky hrad nad obcou Vinné neďaleko Michaloviec navštívilo počas tohtoročnej letnej sezóny viac ako 10-tis. turistov. Jeho atraktivitu zvýšil stredoveký šliapací žeriav, ktorý na hrade uviedli začiatkom leta do prevádzky, i samotný postup rekonštrukčných prác, ktoré sa na hrade vykonávajú.
viac
24.04.2023
Hrad Modrý Kameň otvorí tohtoročnú letnú turistickú sezónu v máji
Hrad Modrý Kameň vo Veľkokrtíšskom okrese otvorí tohtoročnú letnú turistickú sezónu v máji. Potvrdila to riaditeľka Múzea bábkarských kultúr a hračiek Slovenského národného múzea (SNM) Helena Ferencová.
viac
22.04.2024
Manínsku úžinu a hrad Bystrica prepojí lávka
Dve najznámejšie turistické dominanty Považskej Bystrice - Manínsku úžinu a hrad Bystrica - prepojí lávka ponad Váh. Samospráva pokračuje v prípravných prácach, investíciu chce financovať z mimorozpočtových zdrojov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %