Pondelok 20.05.2024
Dnes má meniny 
Bernard
°C
10.05.2024 01:10

Hrad Modrý Kameň otvoril tohtoročnú letnú turistickú sezónu


Snímka zdroj: sobotnik.sk


Hrad Modrý Kameň vo Veľkokrtíšskom okrese otvoril v máji tohtoročnú letnú turistickú sezónu. Plán podujatí odštartuje Deň so Štefanom Kvietikom pri príležitosti jeho 90. narodenín.


Informovala o tom Dáša Ďuríková z Múzea bábkarských kultúr a hračiek Slovenského národného múzea (SNM).         

Dodala, že podujatie venované rodákovi z Dolných Plachtiniec v okrese Veľký Krtíš bude v sobotu 18. mája popoludní. "Múzeum pripravilo celodenný program. Návštevníci si v barokovej sále kaštieľa môžu pripomenúť herca v známych filmoch," objasnila s tým, že súčasťou bude aj výstava fotografií, ktorá mapuje jeho umenie.         

Podľa nej Deň so Štefanom Kvietikom bude súčasťou podujatia Noc múzeí a galérií 2024, ktorého cieľom je prezentovať kultúrne dedičstvo. Expozície múzea budú k dispozícii do 22.00 h.         

Ďuríková uviedla, že v sezóne v roku 2024 ponúka múzeum novú expozíciu s názvom História vinohradníctva na Modrokamensku. Nachádza sa v obnovených priestoroch suterénu severného krídla kaštieľa. "V expozícii je priestor na ochutnávku vín regionálnych vinárstiev," spomenula.         

Poznamenala, že v roku 2023 navštívilo múzeum okolo 30.000 návštevníkov. "Najväčší záujem je o návštevu stálych expozícií počas hlavnej turistickej sezóny," zhrnula. Z podujatí mali najväčšiu pozornosť Gaštanové hradné hody, Veľkonočné tvorenie a vzdelávacie podujatia v cukrárni.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2021
Letnú turistickú sezónu začínajú na dolnom Zemplíne v nedeľu
Letná turistická sezóna sa na dolnom Zemplíne oficiálne začne v nedeľu 20. júla, kúpaliská v meste Strážske a obci Klokočov otvárajú svoje brány už v piatok.
viac
21.09.2022
Rozlúčka s letnou turistickou sezónou sa uskutoční na hrade Šariš
Na hrade Šariš sa verejnosť symbolicky rozlúči s letnou turistickou sezónou v Prešovskom kraji. V nedeľu (25. 9.) sa na nádvorí hradu uskutočnia oslavy Svetového dňa cestovného ruchu, ktorý pripadá na 27. septembra.
viac
13.04.2023
Letnú turistickú sezónu na Oravskom hrade otvoria na konci apríla
Letnú turistickú sezónu na Oravskom hrade otvoria v posledný aprílový víkend (29. – 30. 4.) počas Thurzových slávností. Oravské múzeum, ktoré hrad spravuje, o tom informuje na svojom webe.
viac
30.04.2024
Na hrade Ľubovňa otvorili letnú turistickú sezónu
Ľubovnianske múzeum - hrad v Starej Ľubovni v nedeľu otvorilo letnú turistickú sezónu. Ako pre TASR povedal riaditeľ múzea Dalibor Mikulík, pre návštevníkov bol pripravený aj sprievodný program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %