Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
26.07.2023 04:15

Hrebienok sa cez víkend premení na medvedie kráľovstvo


Snímka zdroj: (tasr).


Hrebienok vo Vysokých Tatrách sa počas nadchádzajúceho víkendu (29. a 30. 7.) už po 16. raz stane dejiskom festivalu Medvedie dni.


Tento rok bude mať premiérovo podobu dobrodružnej rodinnej hry. Informovala o tom riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lucia Blašková.

"Dobrodružná hra sa začne na stanovišti u starého medveďa, kde návštevníkom rozpovieme príbeh o lesnom kráľovstve, na ktoré sa zmení práve Hrebienok - nástupné miesto v srdci Vysokých Tatier. Nebude žiadne klasické pódium, tentoraz program rozložíme na desať stanovísk v rôznych častiach lokality. Na deti budú čakať zaujímavé predstavenia spojené s plnením úloh o tatranskej faune a flóre, za absolvovanie všetkých stanovísk ich čaká darček," priblížila Blašková.

Dodala, že Medvedie dni budú v exteriéri zároveň spojené s edukačným programom, rôznymi ekologickými atrakciami, interaktívnymi hrami a súťažami. Deti sa dozvedia veľa zaujímavostí o práci horských záchranárov, horských nosičov, na vlastných pleciach si budú môcť spolu s rodičmi vyskúšať pravú nosičskú krošňu. So životom včiel deti zoznámi včelár z Východu a vysunuté expozície si pripravili aj galérie Poliankovo, Tricklandia a Dobrá hračka. "Zaujímavý projekt sprievodcu náučnými chodníkmi uvedie Lesmír, o živote tatranských svišťov príde malým i veľkým návštevníkom porozprávať svišťológ Pavel Ballo," upozornil manažér horského strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský.

Ani tento rok organizátori nezabudli na tradíciu a každé dieťa, ktoré si donesie na festival svojho plyšového medvedíka, dostane darček. Vstup na Medvedie dni je zdarma, podujatie sa koná za každého počasia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.07.2022
Medvedie dni na Hrebienku budú tichšie a hlavne o vzdelávaní
Hrebienok vo Vysokých Tatrách privíta cez víkend 30. a 31. júla netradičný festival medveďov v novom formáte. Podujatie malo svoju premiéru v roku 2019, tento rok sa môžu návštevníci tešiť na dva dni plné medvedej zábavy, ale aj vzdelávania.
viac
03.04.2023
Novým podujatím kultúrneho leta budú Hlohovské organové dni
Do mapy festivalov organovej hudby sa tento rok vpíše nové podujatie Hlohovské organové dni.
viac
23.05.2023
V kúpeľoch otvoria cez víkend letnú sezónu
V kúpeľoch Dudince v Krupinskom okrese otvoria počas posledného májového víkendu tohtoročnú letnú kúpeľnú sezónu. Informovala o tom Andrea Petrušová zo spoločnosti Kúpele Dudince.
viac
11.07.2023
Na Jánošíkových dňoch vystúpia účinkujúci zo šiestich krajín
Na 61. ročníku medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni v Terchovej (2. - 6. 8.) sa na desiatich pódiách predstaví takmer 1650 účinkujúcich zo Slovenska, Česka, Lotyšska, Maďarska, Poľska a Rumunska. Informoval o tom šéfdramaturg festivalu Peter Cabadaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %