Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
09.09.2019 03:10

Hudobné festivaly na letisku v Piešťanoch končia


Ilustračná snímka (screenshot)


Zvýšený nárast leteckej dopravy na Letisku Piešťany má za následok, že sa na ňom už nebudú konať hudobné letné festivaly. Festival Grape i iné podujatia si tak musia nájsť nové miesto.


Majoritný vlastník letiska Trnavský samosprávny kraj (TTSK) uviedol, že príprava takýchto veľkých podujatí si vyžaduje niekoľko týždňov príprav a má zásadný vplyv na prevádzku letiska. "Jednou z našich priorít bola záchrana a rozlietanie letiska v Piešťanoch. Po necelých dvoch rokoch sa nám ho podarilo nielen zachrániť, ale máme historicky prvé charterové lety do Egypta a Turecka," uviedol v stanovisku predseda TTSK Jozef Viskupič.       

Letisko je využívané aj na iné súkromné či armádne účely a v tomto roku sa na ňom konal prvý ročník leteckých dní – Festival letectva Piešťany. "V ňom chceme s partnermi pokračovať aj v najbližších rokoch," uviedol Viskupič.       

Dlhodobým zámerom je získavať pre letisko ďalšie dovolenkové destinácie, rovnako ako pravidelné letecké linky do Piešťan. Ďalšie pravidelné letecké spojenia podľa Viskupiča budú prínosom nielen pre letisko, ale výrazne pomôžu cestovnému ruchu v regióne, najmä v súvislosti so silnou tradíciou kúpeľníctva v meste Piešťany. Letisko má výnimočnú geografickú polohu a môže byť úspešným regionálnym letiskom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Obce Oravského podhradia pracujú na rozvoji regiónu
Cieľom desiatich obecných samospráv mikroregiónu Oravské podhradie na najbližšie roky je zabezpečiť rozvoj kultúry, športu a cestovného ruchu, skvalitniť a budovať infraštruktúru či podporiť podnikanie a prílev nových investícií.
viac
26.07.2017
Prešov spojí susedné metropoly
Šariš získa priame spojenie s Krakovom, Varšavou a Budapešťou novým autobusom. Český prepravca spúšťa novú linku, ktorá štartuje už 29. augusta 2017.
viac
25.05.2020
Civilné lety zo Sliača sú prioritou BBSK
Zachovanie civilnej dopravy na letisku Sliač po ukončení komplexnej rekonštrukcie patrí medzi prioritné záujmy Banskobystrického samosprávneho kraja. Zhodli sa na tom krajskí poslanci pri tom, ako vzali na vedomie správu o rokovaniach vedenia BBSK s ministrami dopravy a obrany.
viac
13.08.2020
Výzva IROP Zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako Riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program vyhlasuje výzvu na predkladanie žiadostí o NFP na zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy (predovšetkým cyklistickej dopravy) na celkovom počte prepravených osôb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %