Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
09.03.2024 09:05

Humenné chce zelenú a modrú infraštruktúru, plánujú nové parky a vodné prvky


Ilustračná snímka Teraz.sk


Mesto Humenné plánuje získať nenávratný finančný príspevok na projekt "Zelená a modrá infraštruktúra v Humennom". Podporiť má biodiverzitu a skvalitniť mestské prostredie. Ako TASR informoval Marián Škuba z tlačového referátu, projekt pozostáva zo šiestich stavebných objektov.


Zahŕňa rekonštrukciu nepriepustnej plochy pri trhovisku, zelenú alej, parkové úpravy v južnej časti námestia, park Sokolej a dve fontány.         

Predmetom projektu je revitalizácia, tvorba a podpora zelene a podpora umelo vytvorených vodných prvkov. Mesto sa pripravuje na predloženie žiadosti o podporu v rámci vyhlásenej výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.         

Škuba uviedol, že plán revitalizácie mestských lokalít je založený aj na jej nadväznosti: "Fontána lásky sa nachádza na Námestí slobody, ktorého časťou je trhovisko. Prepojením severnej a južnej časti námestia je zelená alej, kde má pribudnúť aj fontána, a na neďalekých miestach sa majú realizovať parkové úpravy." Doplnil, že plánovaný park Sokolej sa má nachádzať vo vstupnej časti Sídliska pod Sokolejom a napriek tomu, že je od plánovaných objektov oddelený, vizuálne pokračuje v jednej osi.         

Celkové predpokladané oprávnené výdavky projektu sú vo výške cca 1,6 milióna eur, pričom spolufinancovanie mesta predstavuje osem percent.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2017
Víkend v bratislavskom regióne v znamení plesov a festivalov
Cez víkend sa v Bratislave predstaví netradičný Festival iránskych filmov, priestor na osobné stretnutia ponúkne Festival podnikania. Sobotňajšia noc sa bude v Senci a v Plaveckom Štvrtku niesť v plesovom duchu.
viac
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
06.05.2020
Na košickej Furči rekonštruujú detské dopravné ihrisko
Rekonštrukcia detského dopravného ihriska v mestskej časti (MČ) Košice - Dargovských hrdinov za 130 000 eur speje do záverečnej fázy.
viac
22.03.2022
Areál MiniZoo vo Fiľakove je opäť atraktívnejší
V rámci príprav na novú sezónu prešiel areál MiniZoo v mestskom parku vo Fiľakove počas marca niekoľkými zmenami. Pribudli v ňom umelecké rezbárske sochy, nové hracie prvky i mobiliár.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %