Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
01.03.2021 08:00

IDS BK rozšíria do ďalších obcí v Trnavskom kraji


Ilustračná snímka.


Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji (IDS BK) rozšíria do ďalších obcí v Trnavskom kraji.


Predplatný cestovný lístok na železničnú dopravu a tiež na prímestskú autobusovú či bratislavskú mestskú hromadnú dopravu (MHD) v IDS BK budú môcť využívať napríklad aj cestujúci z Kútov, Pustých Úľan, Sládkovičova či Galanty. Informoval o tom Miroslav Staník z Bratislavskej integrovanej dopravy (BID), koordinátora IDS BK.

„K ďalšiemu rozšíreniu IDS BK dôjde v závere prvého polroka 2021. BID pripravuje ďalšiu integráciu vlakových a prímestských autobusových liniek na základe požiadavky a následnej dohody objednávateľov dopravy v IDS BK,” spresnil Staník.

BID avizuje rozšírenie integrácie vlakových liniek Železničnej spoločnosti Slovensko. Linka S20 bude jazdiť až do Kútov (Bratislava – Malacky – Kúty) a linky S60 a S65 až do Galanty (Bratislava – Senec – Galanta).

Dôjde aj k úplnej integrácii prímestských autobusových liniek, ktoré objednáva Bratislavský samosprávny kraj (BSK) u autobusového dopravcu Slovak Lines. Linka 566 bude smerovať až do Trnavy (Bratislava – Pezinok – Modra – Doľany – Trnava), linka 576 až do Horných Orešian (Bratislava – Pezinok – Modra – Doľany – Horné Orešany) a linka 666 až do Trnavy (Senec – Blatné – Kaplna – Cífer – Hrnčiarovce n. Parnou – Trnava).

Plánované rozšírenie IDS BK nadväzuje na zapojenie železničnej stanice Trnava do IDS BK, ku ktorému došlo v lete 2019. Po integrácii uvedených liniek budú môcť cestujúci využívať všetky výhody IDS BK. „To znamená, že dôjde k zrušeniu tzv. lomeného cestovného v prímestských autobusových linkách, ktoré jazdia aj v úsekoch mimo IDS BK. To cestujúcim umožní zakúpiť si jeden cestovný doklad, prípadne jeden predplatný cestovný lístok,” vysvetlil Staník.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Mobilná aplikácia IDS BK by mala byť realitou v roku 2017
Mobilná aplikácia Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) na vyhľadávanie spojov verejnej dopravy spolu s možnosťou priameho nákupu cestovných lístkov, by mala byť realitou v roku 2017.
viac
06.11.2020
Úprava odpadov pred skládkovaním sa od januára nespustí
Upravovanie zvyškového zmesového odpadu pred skládkovaním v praxi, ktoré sa malo podľa novely zákona o odpadoch spustiť od januára 2021, nebude skutočnosťou skôr ako niekedy v roku 2022.
viac
23.04.2021
Od pondelka sa v BSK obnoví regionálna doprava, prázdninový režim sa končí
Na území Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa od pondelka (26. 4.) obnovuje regionálna doprava. Regionálne autobusové linky Slovak Lines zaradené do Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja (IDS BK) budú v pracovných dňoch premávať už podľa štandardného cestovného poriadku.
viac
24.11.2021
Výpadok regionálnych autobusov riešia niektoré obce vlastnými spojmi
Výpadky v regionálnej autobusovej doprave v Bratislavskom kraji riešia niektoré obce aj vlastnými silami. Príkladom je Chorvátsky Grob či Ivanka pri Dunaji, ktoré pre svojich obyvateľov zaviedli do hlavného mesta mimoriadne spoje. Majú pomôcť najmä školákom a pracujúcim.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %