Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
04.01.2021 09:20

Informácie pre materské školy


Ilustračná snímka.


Rezort školstva odporúča všetkým zriaďovateľom materských škôl, aby zvážili možnosť ich prevádzky.


Materské školy mali možnosť podľa rozhodnutia zriaďovateľa prerušiť prevádzku v čase od 21. 12. 2020 do 8. 1. 2021 v zmysle platnej legislatívy. Ak sa zriaďovateľ materskej školy rozhodne, po zvážení epidemiologickej situácie, možností a podmienok prevádzkovať materskú školu od 4. 1. 2021, tak ju môže prevádzkovať ako pred 21. 12. 2020

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR odporúča všetkým zriaďovateľom materských škôl, aby zvážili možnosť prevádzky materskej školy len pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým vyplýva z povahy práce, že nemôžu vykonávať prácu z domu (home office) a musia dochádzať do zamestnania v štandardnom mieste výkonu práce.

Autor: (minedu.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2020
Ministerstvo školstva pomôže zriaďovateľom pri zabezpečení škôl
Otvorenie škôl od 1. júna budú sprevádzať prísne hygienické a ochranné opatrenia. Za vytvorenie a udržanie bezpečného prostredia pre žiakov aj pedagógov na konkrétnej materskej alebo základnej škole v súlade s aktuálnymi predpismi je zodpovedný jej zriaďovateľ.
viac
02.09.2020
Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre MŠ a ŽŠ
Ministerstvo školstva, vedy a výskumu SR na svojom webovom sídle zverejnilo „Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre materské a základné školy."
viac
19.01.2021
Ministerstvo školstva podporí stovky materských škôl cez nový projekt
Didaktické hračky, hry či detské knihy. Na všetky tieto pomôcky môže takmer tisíc materských škôl po prvýkrát získať príspevok. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR totiž vyhlásilo nový projekt „Múdre hranie.“
viac
27.01.2021
Mesto Myjava žiada ministerstvo o stanovisko k otvoreniu škôl
Mesto Myjava adresovalo Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR list vo veci žiadosti o stanovisko k plánovanému otvoreniu škôl od 1. februára. Informoval o tom hovorca mesta Myjava Martin Kovanič.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %