Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
31.05.2017 02:04

Iniciatíva stredné Slovensko zatlačí na severojužné prepojenie,spustí aj petíciu


Účastníci združenia Iniciatíva stredné Slovensko


Iniciatívu stredné Slovensko, ktorej cieľom je urýchliť proces budovania severojužného prepojenia daného regiónu, dnes v Banskej Bystrici podpísalo deväť primátorov - zakladajúcich členov rovnomenného združenia.


Ako pri podpise uviedol primátor Banskej Bystrice Ján Nosko, čelní predstavitelia miest tak reagujú na to, že aj napriek prísľubom zo strany Ministerstva dopravy a výstavby SR a Národnej diaľničnej spoločnosti, že sa rozbehnú projekty severojužného prepojenia Banskobystrického a Žilinského kraja, sa doteraz tak nestalo. Podľa neho vznikom iniciatívy sa vytvorí platforma, ktorá by mala byť pri všetkých otázkach týkajúcich sa daného dopravného prepojenia a mala by komunikovať s kompetentnými. "Iniciatíva sa chce rozšíriť aj o ďalšie obce a mestá, tak aby mala ešte väčší hlas. Chceme, aby stredné Slovensko nebolo odstavené od rozvoja, pretože všade inde sa stavajú moderné cesty, ale stredné Slovensko je z tohto procesu vynechané," uviedol primátor Ružomberku Igor Čombor.

 Podľa jeho slov je takto negatívne zasiahnutých 13 okresov v oboch krajoch a 20 percent územia republiky, na ktorom žije približne milión obyvateľov. "Tento evidentný proces odstavovania stredného Slovenska od rozvoja je dnes taký zjavný, že už nikoho nenecháva pokojným," dodal s tým, že podľa neho severojužné prepojenie na linke Budapešť - Krakov by oživilo celý región stredného Slovenska na dlhé desaťročia. Okrem zapojenia ďalších samospráv do iniciatívy plánujú jej zakladatelia spustiť na podporu urýchlenej výstavby cesty aj petíciu občanov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2019
Iniciatíva stredné Slovensko rokovala o dostavbe rýchlostnej cesty R3 na Orave
Dostavba rýchlostnej cesty R3 z Trstenej cez Dolný Kubín až do Ružomberka, s napojením na diaľnicu D1 a rýchlostnú cestu R1, bola jednou z tém minulotýždňového zasadnutia Výkonného výboru Iniciatívy stredné Slovensko (ISS) v Banskej Bystrici. Informoval o tom hovorca mesta Dolný Kubín Martin Buzna.
viac
26.05.2020
Zvierací ombudsman chce, aby štát navrhol opatrenia súvisiace s chovom zvierat
Znenie petícií, ktoré žiadajú zákaz chovu zvierat v osadách, môže byť protiústavné. Myslí si to iniciatíva Zvierací ombudsman. Zároveň vyzýva štát, aby navrhol opatrenia súvisiace s chovom spoločenských zvierat. Informovala o tom Natália Babicová z tímu Zvieracieho ombudsmana.
viac
10.12.2020
Grantový program prerozdelí vyše 100 000 eur na digitálne projekty
Prostredníctvom grantového programu e-Školy bude prerozdelených vyše 100 000 eur na projekty zamerané na podporu digitálnej gramotnosti, bezpečnosti a zodpovedného správania sa v online priestore. Informovala o tom senior špecialistka korporátnej komunikácie Orange Slovensko Zuzana Lampartová.
viac
13.07.2022
Netradičné spoznávanie dejín Slovenského národného povstania
Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko prináša tretí ročník interaktívnych komentovaných prehliadok zameraných na dôležitú etapu dejín Slovenska: druhú svetovú vojnu a Slovenské národné povstanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %