Utorok 21.05.2024
Dnes má meniny 
Zina
°C
25.09.2017 06:00

Inovatívny projekt chce pomôcť s výukou envirovýchovy na školách


Kapacita projektu sa vyčerpala za 24 hodín, keď sa prihlásilo 350 škôl.


S výučbou základných tém environmentálnej výchovy chce pomôcť inovatívny projekt Misia modrá planéta s Kozmixom od neziskovej organizácie Edulab. Je určený žiakom tretieho a štvrtého ročníka základných škôl.


"Záujem škôl o Misiu modrá planéta nás veľmi príjemne prekvapil. Svedčí o tom, že učitelia na Slovensku majú chuť učiť inovatívne, pokiaľ majú profesionálne pripravené učebné materiály. Vysoký záujem je aj dokladom dôležitosti témy environmentálnej výchovy ako takej," uviedol Ján Machaj, riaditeľ neziskovej organizácie Edulab.       

Učitelia škôl, ktoré sa do projektu zapojili, dostanú kompletnú sadu materiálov na efektívnu výučbu základných tém environmentálnej výchovy na prvom stupni základnej školy. Medzi nimi je napríklad metodická príručka so vzdelávacími aktivitami, ktoré stavajú na zážitkovom a experimentálnom učení. Deti sa tak naučia, ako funguje kolobeh vody v prírode, či si môžu samy priamo v triede vytvoriť umelý dážď. Nebudú chýbať ani rôzne aktivity v teréne, mimo školy.       

Školy, ktoré sa nestihli zaregistrovať bezplatne, si môžu projektový balík dokúpiť. Partnermi projektu sú spoločnosti Agemsoft, Asekol, Mircosoft a Smart.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2020
Výzva rezortu školstva: podpora žiakov národnostných menšín
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky zverejnilo výzvu „Podpora regionálnej a multikultúrnej výchovy žiakov patriacich k národnostným menšinám 2020“ s termínom uzávierky k 7. septembru 2020.
viac
21.09.2020
Environmentálna výchova a vzdelávanie v školskom roku 2020-2021
Slovenská agentúra životného prostredia pripravila pre žiakov, pedagógov a širokú verejnosť na nový školský rok 2020/2021 aktivity v oblasti environmentálnej výchovy a vzdelávania.
viac
27.10.2020
SAŽP otvorila 5. kolo súťaže pre žiakov škôl Envirospektrum
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vyzvala najmladšiu generáciu, aby prostredníctvom piateho kola súťaže Envirospektrum fotoaparátom opäť zaznamenala svoje udržateľné kroky i bezprostredného okolia.
viac
03.12.2020
Vzdelávací program pre odborných a pedagogických zamestnancov škôl
Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v rámci Národného projektu Štandardy otvára vo februári 2021 tretie kolo vzdelávacieho programu „Inovatívne prvky v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve pre školy”.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %