Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.08.2016 10:00

Investora na novú plaváreň hľadá mesto aj inzerátmi v novinách


Zvolen stále disponuje starou plavárňou v centre mesta, čas sa ale už vážne podpísal pod jej aktuálny technický stav.


Mesto Zvolen hľadá investora na výstavbu novej plavárne prostredníctvom inzerátov v tlači. Magistrát si takto chce okrem iného zmapovať záujem investorov o takúto stavbu.


O tom, aká má byť zvolenská plaváreň, vedú polemiky už roky mestskí poslanci, vedenie mesta, ako aj záujmové plavecké organizácie. Časť Zvolenčanov by totiž rada videla novú plaváreň s 50-metrovým bazénom, časť sa prikláňa k lacnejšiemu variantu 25-ky s rozšíreným počtom dráh.      

Zvolen stále disponuje starou plavárňou v centre mesta, čas sa ale už vážne podpísal pod jej aktuálny technický stav. Naposledy bola odstavená na tri mesiace pre výmenu presklenej steny, oprava stála samosprávu takmer 36 000 eur.       

„Je naozaj najvyšší čas zjednotiť sily a pokúsiť sa priniesť našim obyvateľom to, po čom roky volajú – dôstojný priestor pre vodný šport, prípadne relax. Nakoľko však ide o niekoľkomiliónovú investíciu, pokúšame sa nájsť investora. Oslovujeme záujemcov, pýtame sa ich, či by mali záujem investovať práve do takéhoto projektu,“ hovorí zvolenská primátorka Lenka Balkovičová.      

Zaujímavé je, že samospráva nekladie podnikateľom takmer žiadne obmedzenia. Nezáleží na tom, či investor príde s projektom veľkého olympijského komplexu, rekreačného areálu, či jeho projekt bude obsahovať wellness, sauny alebo imitáciu morskej pláže. Nápad je len na ňom, samospráva si vyberie ten, ktorý sa jej bude najviac pozdávať. Jedinou požiadavkou je výstavba plaveckého bazéna, ktorý by okrem verejnosti slúžil aj potrebám profesionálnych športovcov.       

„Sme rozhodnutí hovoriť so všetkými prípadnými investormi o ich požiadavkách. Budeme sa snažiť zladiť predstavy, pomôcť, ak to bude potrebné. Vylúčená nie je ani možnosť finančnej pomoci, všetko bude závisieť od predstavy investora. Pochopiteľne záleží tiež na tom, do akej miery bude jeho nápad korešpondovať s naším pohľadom,“ dodáva zvolenská primátorka.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2017
Tvrdošín chce postaviť novú plaváreň za 2,5 milióna eur
Obyvatelia hornej Oravy musia po zatvorení krytej plavárne v Nižnej už viac ako tri roky dochádzať za plaveckým bazénom desiatky kilometrov až do Dolného Kubína. Tvrdošínska samospráva by tento stav chcela zvrátiť, v meste plánuje postaviť úplne novú.
viac
05.07.2017
Sninskí poslanci podporili zámer výstavby mestskej plavárne
Poslanci podporili zámer výstavby plavárne v meste. Hotová by mohla byť do konca roka 2020. Výstavbu krytého viacúčelového bazéna, ktorého súčasťou by bol aj zimný štadión a multifunkčné ihrisko, chceli v meste začať realizovať už pred niekoľkými rokmi.
viac
28.02.2020
Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne
Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne. Zastupiteľstvo odsúhlasilo v rámci schváleného mestského rozpočtu na tento rok finančné prostriedky na rekonštrukciu vo výške 566 000 eur.
viac
25.03.2020
Šaľa chce uzatvoriť s Duslom nájomnú zmluvu na krytú plaváreň
Mesto Šaľa chce uzatvoriť nájomnú zmluvu na nájom krytej plavárne so spoločnosťou Duslo Šaľa s cieľom rekonštrukcie a následného prevádzkovania plavárne. Zmluva by mala byť uzatvorená na desať rokov, ročné nájomné by malo predstavovať 40 000 eur bez DPH.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %