Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
07.08.2023 11:40

Istebnícku ulicu v Trenčíne spojila s hrádzou nová cyklotrasa za 219 000 eur


Snímka zdroj: (Mesto Trenčín).


Trenčianska radnica dokončila z eurofondov výstavbu novej cyklotrasy spájajúcej Vážsku cyklomagistrálu s Istebníckou ulicou. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.


"Z oboch strán nového železničného mosta pribudol vstup a výstup na hrádzu. Ďalej sa dá napojiť na cyklotrasu do Nemšovej alebo opačným smerom na starý železničný most, prípadne na cyklistickú komunikáciu na Ulici Ľ. Stárka," informovala hovorkyňa.

Smerom od hrádze podľa nej pokračuje nová cyklotrasa popri železničnej trati k Istebníckej a ďalej až k Vlárskej ulici. V rámci investičnej akcie pribudol aj jeden priechod pre chodcov a pre cyklistov. Verejné osvetlenie doplnili novými svetelnými bodmi.

Celkové náklady na cyklotrasu boli takmer 219 000 eur. Mesto na projekt získalo financie prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.01.2019
Poslanci odobrili financovanie cyklotrasy z N. Mesta nad Váhom do Trenčína
Vážska cyklomagistrála spájajúca Žilinský a Trnavský samosprávny kraj naprieč Trenčianskym samosprávnym krajom sa predĺži o 21 kilometrov v úseku Nové Mesto nad Váhom – Trenčín. Návrh na predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok schválilo v pondelok na svojom zasadnutí Zastupiteľstvo TSK.
viac
20.05.2019
Trenčianska župa v tomto roku obnoví turistické značenie na 24 trasách
Vďaka spolupráci medzi Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) a Klubom Slovenských turistov (KST) sa aj piaty rok po sebe obnoví turistické značenie a drobná infraštruktúra na turistických trasách až v šiestich okresoch kraja.
viac
10.01.2020
Najdlhší úsek Vážskej cyklomagistrály postaví TSK z eurofondov
Najdlhší úsek 100-kilometrovej Vážskej cyklomagistrály z Nového Mesta nad Váhom do Trenčína bude financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu. Informoval o tom poverený vedúci odboru dopravy Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Radovan Hladký.
viac
20.03.2023
Nová cyklotrasa prepojí Vážsku cyklomagistrálu s Istebníckou ulicou
Trenčianska radnica začne s výstavbou cyklotrasy, ktorá spojí krajskú Vážsku cyklomagistrálu s Istebníckou ulicou. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %