Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.11.2018 03:10

Jozef Viskupič diskutoval so študentmi SŠ o hrozbách totalitných režimov


Jozef Viskupič, predseda Trnavského samosprávneho kraja


Trnavská župa, v spolupráci s občianskym združením Living Memory, odštartovala projekt s názvom „V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš“. Cieľom je naučiť žiakov stredných škôl rozoznávať fakty od manipulácií, poznávať praktiky totalitných režimov a hodnotu slobody.


Trnavský župan osobne navštívil prvú zo série prednášok, na ktorej sa študenti dozvedeli viac o podiele Slovenska na holokauste, Slovenskom národnom povstaní či nástupe nacistického a komunistického režimu.

„Teším sa, že prostredníctvom projektu máme možnosť stretávať sa so stredoškolákmi. Som presvedčený, že je potrebné pracovať s mladými ľuďmi, pripomínať im našu históriu, aby sa už podobné hrôzy nikdy neopakovali. Na trnavskej župe si uvedomujeme, že v tejto digitálnej dobe majú naši mladí ľudia prístup k obrovskému množstva informácií, a to od faktov až po hoaxy či tzv. fake news. O to viac je dôležité, aby s informáciami vedeli pracovať, správne ich vyhodnocoval a rozlišovali pravdu od klamstva,“ povedal Jozef Viskupič.

Na župných stredných školách bude zrealizovaných celkovo 15 prednášok, a to aj za účasti známej osobnosti verejného života. Ide o pilotný projekt, ktorý bude realizovaný do konca roka 2018, s plánom pokračovať aj v roku 2019.

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.12.2018
Problémy v postojoch mladých ľudí k demokracii nepodceňujeme
Trnavská župa, v spolupráci s občianskym združením Living Memory, realizovala v mesiacoch november a december pilotný projekt „V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš.“ Cieľom projektu, prostredníctvom inovatívnych metód vzdelávania, bol rozvoj demokratického občianstva žiakov stredných škôl.
viac
10.02.2019
Trnavská župa vypracuje nízkouhlíkovú stratégiu
Trnavská župa získala nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie na vypracovanie a implementáciu nízkouhlíkovej stratégie. Realizáciou projektu TTSK získa ucelený strategický dokument, ktorý definuje aktivity TTSK zamerané na znižovanie emisií CO2 do roku 2030.
viac
05.10.2019
Trnavská župa bude spolupracovať s vysokými školami
Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič podpísal memorandum o spolupráci s 2 univerzitami a 1 fakultou, ktoré pôsobia v trnavskej župe – Trnavskou univerzitou, Univerzitou sv. Cyrila a Metoda a Materiálovotechnologickou fakultou Slovenskej technickej univerzity so sídlom v Trnave.
viac
05.12.2019
730 dní trnavskej župy
Za prvé dva roky sa trnavskej župe podarilo znížiť zadĺženie kraja o 9%, opraviť viac ako 40 km ciest, spustiť radikálnu obmenu zastaranej techniky na údržbu ciest, rozlietať Letisko Piešťany či prijať účinné opatrenia v oblasti sociálnych služieb, kultúry či školstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %