Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
26.11.2018 03:10

Jozef Viskupič diskutoval so študentmi SŠ o hrozbách totalitných režimov


Jozef Viskupič, predseda Trnavského samosprávneho kraja


Trnavská župa, v spolupráci s občianskym združením Living Memory, odštartovala projekt s názvom „V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš“. Cieľom je naučiť žiakov stredných škôl rozoznávať fakty od manipulácií, poznávať praktiky totalitných režimov a hodnotu slobody.


Trnavský župan osobne navštívil prvú zo série prednášok, na ktorej sa študenti dozvedeli viac o podiele Slovenska na holokauste, Slovenskom národnom povstaní či nástupe nacistického a komunistického režimu.

„Teším sa, že prostredníctvom projektu máme možnosť stretávať sa so stredoškolákmi. Som presvedčený, že je potrebné pracovať s mladými ľuďmi, pripomínať im našu históriu, aby sa už podobné hrôzy nikdy neopakovali. Na trnavskej župe si uvedomujeme, že v tejto digitálnej dobe majú naši mladí ľudia prístup k obrovskému množstva informácií, a to od faktov až po hoaxy či tzv. fake news. O to viac je dôležité, aby s informáciami vedeli pracovať, správne ich vyhodnocoval a rozlišovali pravdu od klamstva,“ povedal Jozef Viskupič.

Na župných stredných školách bude zrealizovaných celkovo 15 prednášok, a to aj za účasti známej osobnosti verejného života. Ide o pilotný projekt, ktorý bude realizovaný do konca roka 2018, s plánom pokračovať aj v roku 2019.

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.12.2018
Problémy v postojoch mladých ľudí k demokracii nepodceňujeme
Trnavská župa, v spolupráci s občianskym združením Living Memory, realizovala v mesiacoch november a december pilotný projekt „V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš.“ Cieľom projektu, prostredníctvom inovatívnych metód vzdelávania, bol rozvoj demokratického občianstva žiakov stredných škôl.
viac
05.10.2019
Trnavská župa bude spolupracovať s vysokými školami
Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič podpísal memorandum o spolupráci s 2 univerzitami a 1 fakultou, ktoré pôsobia v trnavskej župe – Trnavskou univerzitou, Univerzitou sv. Cyrila a Metoda a Materiálovotechnologickou fakultou Slovenskej technickej univerzity so sídlom v Trnave.
viac
05.12.2019
730 dní trnavskej župy
Za prvé dva roky sa trnavskej župe podarilo znížiť zadĺženie kraja o 9%, opraviť viac ako 40 km ciest, spustiť radikálnu obmenu zastaranej techniky na údržbu ciest, rozlietať Letisko Piešťany či prijať účinné opatrenia v oblasti sociálnych služieb, kultúry či školstva.
viac
23.01.2021
Do dotačných výziev TTSK sa môžu organizácie a samosprávy zapojiť do 5. februára
Do 5. februára sú otvorené dve dotačné výzvy Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), v rámci ktorých je vyčlenených 600.000 eur. Organizácie a samosprávy sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti a zdravotníctva z rozpočtu TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %