Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
28.12.2019 01:10

K existujúcemu priemyselnému parku v Nesvadoch pribudne nová priemyselná zóna


Ilustračná snímka, zdroj: priemyselneparkyslovenska.sk


V obci Nesvady v okrese Komárno vzniká nová priemyselná zóna. Určená bude pre menších domácich podnikateľov, ktorí už rozbehli výstavbu svojich prevádzok. Priemyselná zóna vzniká v blízkosti priemyselného parku, v ktorom pôsobí päť firiem.


Pracovné príležitosti v nej našlo zhruba 500 ľudí, predovšetkým z obce. Aj vďaka nim miera nezamestnanosti v Nesvadoch klesla pod päť percent. „Vznikajúca priemyselná zóna vzniká na rozlohe vyše päť hektárov. Sídliť v nej budú domáci podnikatelia, ktorí pre svoje prevádzky potrebujú menšie priestory. Výstavba prevádzok by mala byť ukončená v priebehu dvoch rokov,“ potvrdil starosta Nesvád Zoltán Molnár.       

Priemyselný park v obci vznikol v roku 2005. Ako prvá sa v ňom etablovala talianska spoločnosť Ferplast Slovakia, s. r. o., ktorá v nasledujúcich rokoch postupne rozširovala svoju výrobu. Spoločnosť sa zaoberá výrobou chovateľských potrieb pre domáce zvieratá, najmä plastových a kovových výrobkov, ako sú akváriá, klietky, búdky, prepravky na zvieratá, bytové voliéry či teráriá. K Ferplastu o rok neskôr pribudla taliansko-rakúska spoločnosť BCF Europe, s. r. o., ktorá sa špecializuje na výrobu potrubí, zostáv a rôznych skupín zmontovaných komponentov používaných hlavne na prepravu tekutín a plynov. Využívané sú v priemyselných odvetviach špecializujúcich sa na výrobu klimatizačných, chladiacich a vykurovacích zariadení, tepelných výmenníkov a solárnych panelov.       

V priemyselnom parku Nesvady pôsobí aj švajčiarska spoločnosť Eldur SK, s. r. o., ktorá sa zaoberá výrobou komponentov pre elektrotechnický priemysel a francúzska spoločnosť Femad, s. r. o., výrobca oceľových profilov, drôtov a plotov. Jedinou spoločnosťou so slovenským kapitálom je slovensko-holandská spoločnosť Metal-X Nesvady, s. r. o., ktorá sa zaoberá výrobou kovových konštrukcií.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2017
Poslanci schválili odpredaj pozemkov významnému investorovi
Mestské zastupiteľstvo v Detve v utorok 14. novembra 2017 schválilo odpredaj pozemkov na ploche Priemyselného parku Detva – Trstená pre investora Punch Precision Detva, s. r. o..
viac
05.01.2019
Priemyselný park vytvára väčšinu pracovných miest v obci
Približne 400 pracovných miest je vytvorených priamo v obci Jaklovce v Gelnickom okrese, kde žije okolo 1900 ľudí. Pre TASR to povedal starosta Matúš Fedor s tým, že väčšinu pracovných príležitostí tvorí priemyselný park. Podľa neho sa mu darí.
viac
23.09.2020
Informácia k lokalitám na výstavbu priemyselného parku
MH Invest s. r. o., ako obchodná spoločnosť 100 % vlastnená Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky, si z poverenia ministerstva hospodárstva, dovoľuje touto cestou osloviť mestá a obce o pomoc pri hľadaní vhodnej lokality, resp. pozemkov na výstavbu priemyselného parku v rámci SR.
viac
01.03.2024
Michalovce chcú ďalší priemyselný park, pritiahnuť má firmy na obnovu Ukrajiny
Mesto Michalovce má záujem vytvoriť nový priemyselný park. V poradí tretí park na území mesta by mal byť pripravený pre investorov, ktorí by mohli v meste sídliť v súvislosti s obnovou Ukrajiny. Po stredajšom (28. 2.) výjazdovom rokovaní vlády v Michalovciach to pre TASR povedal primátor Miroslav Du
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %