Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
19.04.2022 03:20

K jarnému upratovaniu mesta sa môžu pripojiť obyvatelia


Ilustračná snímka.


Samospráva Bánoviec nad Bebravou v spolupráci s miestnymi organizáciami pripravili po dvojročnej prestávke veľké jarné upratovanie mesta. Obyvatelia sa do neho budú môcť zapojiť 23. apríla viacerými spôsobmi.


Do posledného veľkého jarného upratovania v roku 2019 sa zapojilo 200 Bánovčanov, ktorí vyzbierali viac ako 100 vriec odpadu. K účasti na podujatí vyzvali organizátori obyvateľov aj tento rok.

"Dobrovoľníci sa môžu pripojiť k niektorej skupine. Svoje tímy už formujú napríklad centrum voľného času s rybármi, mestské kultúrne stredisko a knižnica, kultúrne centrum Ži:va, školy a ďalší," priblížila radnica s tým, že zoznam tímov a mapku vybraných lokalít, kde sa bude upratovať, bude priebežne zverejňovať na sociálnej sieti Bánovce majú zelenú a na internetovej stránke mesta.

Bánovčania si môžu vytvoriť i vlastnú upratovaciu skupinu, mesto im poskytne vrecia a rukavice, zabezpečí i odvoz odpadu. K jarnému upratovaniu sa môžu obyvatelia pripojiť i organizáciou susedskej brigády pri svojom bytovom dome, mesto im rovnako poskytne pomôcky.

Organizátormi podujatia sú mesto Bánovce nad Bebravou a Občianske združenie Been v spolupráci s organizáciami v meste. Podujatím sa pripoja k iniciatíve Upracme Slovensko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.11.2019
Školáci a škôlkari sa budú učiť korčuľovať na ľade
Druháci základných škôl a deti z materských škôl v Bánovciach nad Bebravou sa budú učiť korčuľovať na ľade. Školský korčuliarsky program v rámci projektu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Športové centrum pri základnej škole začne v meste od januára 2020.
viac
07.04.2020
Mesto Bánovce nad Bebravou ušetrilo financie za zimnú údržbu
Mesto Bánovce nad Bebravou usporilo na zabezpečení zimnej údržby, ako i následnom čistení ciest a chodníkov približne 32 500 eur. Nižšie náklady za uplynulú zimnú sezónu dosiahlo zmenami v pláne údržby. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
30.06.2020
Vo viacerých lokalitách mesta začali s opravami ciest
Samospráva Bánoviec nad Bebravou začala v týchto dňoch s opravou povrchov cestných komunikácií. Práce vo viacerých častiach mesta zabezpečuje takzvanou tryskovou metódou, informovala radnica v tlačovej správe.
viac
13.04.2021
Aktivita Každé vrece sa ráta sa stretla s pozitívnou odozvou
Jarné upratovanie, v rámci ktorého už tradične poskytujú Technické služby mesta Humenné k dispozícii veľkokapacitné kontajnery na komunálny odpad vo všetkých lokalitách mesta, spojila samospráva tento rok s výzvou "Každé vrece sa ráta".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %