Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
05.10.2021 05:00

Kam patrí polystyrén a kam vyhodiť molitan?


Radíme s odpadmi


Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.


Počas pandémie sme si zvykli jedlo objednať domov a často nám ho priniesli v polystyrénovom obale. Je to obalový polystyrén a patrí do triedeného zberu plastov, teda do žltého kontajnera alebo vreca. Takýto obal nie je potrebné umývať, stačí z neho odstrániť zvyšky jedla. Obalový polystyrén sa používa aj pri balení novej práčky či televízora. Tu ho býva často veľmi veľa, preto zvážte, či ho nebude lepšie zaniesť na zberný dvor, aby nezaberal príliš veľa miesta v odpadovej nádobe. Je potrebné dať si pozor na iný druh polystyrénu, napríklad na izolačný polystyrén. Ten nepatrí do triedeného zberu plastov. Je potrebné s ním nakladať ako so stavebným odpadom a patrí výlučne na zberný dvor.

Molitan nepatrí do triedeného zberu. V menšom množstve ho môžete vyhodiť do zmesového komunálneho odpadu, vo väčšom množstve patrí na zberný dvor.

https://envipak.sk/

komunikacia@envipak.sk

Autor: (ENVI-PAK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.04.2016
Pomôžte ,,Jožovi z triedičky“. Trieďte odpad. Je to jednoduché.
Jožo je obyčajný Slovák, pracujúci na triedičke odpadov. Svoju prácu miluje, robí ju svedomito a venuje jej preto veľa času. Postupne prichádza na to, že Slováci triedenie zanedbávajú, odpad neseparujú, nevedia, čo sa s ním deje po jeho vytriedení.
viac
17.05.2017
Školáci, súťažte! Digitálny pracovný zošit vás s triedením odpadu aj zabaví
Pre školopovinné deti je tu nová online pomôcka - digitálny pracovný zošit, ktorý ich naučí triediť.
viac
24.08.2021
V obci je zavedený vrecový zber, ako sa dostať k prázdnym vreciam?
Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.
viac
16.11.2021
Päťdesiatroční (a starší) triedia odpady viac ako mladí
Starší ľudia sú pri triedení komunálnych odpadov zodpovednejší ako mladí. Vyplýva to z  odpovedí tisícky respondentov, ktorý pre potreby OZV ENVI - PAK vykonala prieskumná agentúra MNFORCE.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %