Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
07.08.2021 01:50

Kam vytriediť nápojový kartón a obaly z liekov


Radíme s odpadmi


Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.


Kam vytriediť nápojový kartón, ak v obci nie je oranžový kontajner?

Väčšina obcí má žltý kontajner na plasty, kde sa zbierajú plasty, kovy a nápojové kartóny. V tomto prípade je to najjednoduchšie, lebo väčšina obalov sa vhadzuje sem. Inde je samostatný oranžový kontajner na nápojové kartóny. Sem ale obec zbiera väčšinou len nápojové kartóny z mlieka, džúsov a podobne. V každom prípade, ak naozaj ide o kombinovaný materiál, s ktorým si neviete rady, vytrieďte ho medzi plasty. Pracovníci na triedičke odpadov ručne vytrieďujú odpad, podľa využitia u recyklátorov. Ak nemá využitie na recykláciu, aspoň putuje na energetické zhodnotenie.

 Kam patria obaly z liekov?

Blister na lieky je takmer vždy kompozit – teda obal, ktorý sa skladá z niekoľkých ťažko oddeliteľných alebo neoddeliteľných vrstiev. Obal, ktorý sa skladá z viacerých zložiek vyhodíme do kontajnera podľa toho, aký materiál je v obale najviac zastúpený. V tomto prípade ide o plast.

Autor: (ENVI-PAK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.03.2016
Obce a ich triedenie – predstavujeme vám mesto Prievidza
V našej novej rubrike ,,Obce a ich triedenie“ vám budeme predstavovať jednotlivé mestá a obce, ktorým nie je životné prostredie ľahostajné, a preto sa mu snažia pomôcť triedením odpadu.
viac
10.06.2023
Mestu sa vlani podarilo vyseparovať vyše 4300 ton odpadu
V roku 2022 sa v Nitre podarilo vytriediť viac ako 4300 ton komunálneho odpadu. Informovala o tom radnica na základe certifikátu, ktorý mesto získalo od organizácie ENVI-PAK.
viac
10.06.2023
Udržateľnosť, stabilita a podpora zelenej ekonomiky je nevyhnutná
“Podpora zelenej ekonomiky a udržateľného odpadového hospodárstva je nevyhnutná,” odkazujú výrobcovia budúcej vláde.
viac
12.12.2023
Predvianočná nákupná horúčka vrcholí. Vieme kam s odpadom z nákupov?
To, že sa blížia vianočné sviatky každoročne pociťujú nielen nákupné centrá, e-shopy a dopravné spoločnosti, ale v konečnom dôsledku aj naše kontajnery a životné prostredie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %