Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.04.2022 09:30

Karlovešťania rozhodnú o využití participatívneho rozpočtu


Karlova Ves - ilustračná snímka.


Do 25. apríla môžu obyvatelia bratislavskej Karlovej Vsi hlasovať pre projekty, ktoré dostanú finančnú podporu z Participatívneho rozpočtu Karlovej Vsi (PARTeR). O prostriedky z alokácie v celkovej výške 20 000 eur sa uchádza 16 projektov.


"Participatívny rozpočet umožňuje vyššiu mieru zapojenia našich obyvateľov najmä do skvalitňovania spoločných verejných priestorov. Ak sa takáto forma spoluúčasti osvedčí, radi ju podporíme do budúcna aj vyššou čiastkou," povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Prihlásené projekty sú zamerané na rôzne oblasti života v Karlovej Vsi, od drobných zlepšení verejných priestorov, cez rodinné tvorivé dielne až po dokument o Karloveskom potoku. Maximálna podpora pre jeden projekt je 2000 eur.

"Karlovešťania si v hlasovaní vyberú maximálne štyri  projekty, každému môžu dať jeden hlas. Podrobné informácie o hlasovaní nájdu záujemcovia na webovej stránke Karlovej Vsi," dodala iniciátorka projektu participatívneho rozpočtu, poslankyňa miestneho zastupiteľstva Anna Zemanová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2021
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesto pozastavilo
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesta Banská Bystrica je dočasne prerušené. Dôvodom je 90-dňový núdzový stav, ako aj zákaz vychádzania. Informoval o tom banskobystrický magistrát na sociálnej sieti.
viac
28.12.2021
Karlova Ves spúšťa výzvu v pilotnom ročníku participatívneho rozpočtu
Jednotlivci, ale aj komunity, ktoré chcú na území bratislavskej mestskej časti Karlova Ves realizovať verejnoprospešný projekt, môžu do 15. februára 2022 predložiť žiadosť o príspevok z participatívneho rozpočtu.
viac
18.01.2022
Z participatívneho rozpočtu TTSK dostane podporu 54 projektov
V treťom ročníku participatívneho rozpočtu trnavskej župy, obyvateľky a obyvatelia v online hlasovaní, rozhodli o podpore 54 občianskych a komunitných projektov. Spolu bude rozdelených celkovo 250-tisíc eur, pričom nápady budú realizované už v tomto roku.
viac
31.03.2022
Rozhodnite o víťazných projektoch Participatívneho rozpočtu PSK
Novinkou Prešovského samosprávneho kraja v rámci jeho grantovej schémy je Výzva Participatívny rozpočet. Prvýkrát umožňuje rozhodovať o rozdelení časti verejných zdrojov aj obyvateľom Prešovského kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %