Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
19.01.2021 09:30

Karpatská nadácia poskytne podporu v programe Škola napriek korone


Logo.


Karpatská nadácia opäť otvára program Škola napriek korone s cieľom podporiť nápady, ktoré by pomohli riešiť potreby prerušeného vzdelávacieho procesu.


Finančnú podporu do výšky 700 eur môžu získať mimovládne organizácie, jednotlivci a školy z Košického, Prešovského a Banskobystrického kraja, ktoré pomôžu riešiť aktuálne potreby vzdelávacieho systému. Za Karpatskú nadáciu o tom informoval Ján Melikant.

Podpora je primárne určená pre projekty zamerané na vzdelávanie zraniteľných či znevýhodnených skupín s dôrazom na žiakov na základnom a strednom stupni vzdelávania. Hlavným zámerom programu je prispieť k zabezpečeniu dostupnosti vzdelávania v čo najvyššej možnej kvalite aj počas krízovej situácie.

Program celkovo prerozdelí 18 000 eur a je otvorený do vyčerpania finančných prostriedkov. Zjednodušené žiadosti sa budú hodnotiť na dvojtýždňovej báze. Žiadosti do prvého kola je možné podať do 21. januára.

„V Karpatskej nadácii považujeme vzdelávanie za kľúčové pre budúcnosť našej spoločnosti a preto sa snažíme prispieť k riešeniu situácie v školstve spôsobenej ochorením COVID-19,” uviedla riaditeľka nadácie Laura Dittel. „Už počas prvej vlny pandémie sme spustili prvú výzvu tohto programu, vďaka čomu sme umožnili viac ako 4000 deťom pokračovať vo vzdelávaní, čím sa zvýšili šance na ich lepšiu budúcnosť.”

Viac informácií o možnostiach podpory je na webstránke nadácie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2020
Nadácia PSK pre podporu rodiny rozdelila takmer 120 000 eur
Nadácia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pre podporu rodiny rozdelila za dva roky svojho pôsobenia takmer 120 000 eur. Pomoc smerovala rodinám v celom kraji, ktoré sa ocitli v sociálnej, zdravotnej, ekonomickej či existenciálnej núdzi.
viac
12.11.2020
Program Spoločne pre región opäť podporí projekty na východe
Grantový program Spoločne pre región opäť rozdelí 13 000 eur na podporu verejnoprospešných komunitných projektov na východnom Slovensku. V poradí 14. ročník programu otvárajú Karpatská nadácia a košická hutnícka spoločnosť.
viac
21.05.2021
Prešovský kraj pomohol ďalším rodinám v núdzi
Ďalších takmer 17-tisíc eur rozdelila Nadácia PSK pre podporu rodiny. A to celkovo 29 rodinám v Prešovskom samosprávnom kraji, ktoré sa ocitli v núdzi aj v dôsledku celosvetovej pandémie.
viac
21.06.2021
Stredná odborná škola vo Fiľakove sa môže pochváliť špičkovými dielňami
Spolu viac ako 1,1 milióna eur z dvoch projektov sa podarilo získať Strednej odbornej škole - Szakkӧzépiskola Fiľakovo. Z nich kompletne vynovila dielne praktického vyučovania, ktoré dnes slávnostne otvorili. Žiaci sa tak môžu vzdelávať na špičkových strojoch a získať lepšie uplatnenie v praxi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %