Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.11.2019 09:05

Katarínske trhy rozprúdili v meste predvianočnú atmosféru


Ilustračná snímka (tasr)


Predvianočnú atmosféru priniesli do Dolného Kubína tradičné Katarínske trhy. Námestie slobody a mestské kultúrne stredisko (MsKS) v pondelok zaplnili predajcovia a remeselníci z celého Slovenska.


"Tento rok zavíta do mesta 149 predajcov a remeselníkov, čo je viac ako minulý rok. Z celkového počtu stánkarov je až 66 remeselníkov," uviedla riaditeľka MsKS Janka Greššová.       

Dvojdňové novembrové trhy každoročne navštívia tisíce ľudí. Nájdu tu vianočné ozdoby na stromček, ikebany, výrobky z prútia a kože, šité hračky, medovníky, orechy, med a ďalší tovar. "Určite nebudú chýbať ani veci dennej potreby, pomôcky do domácnosti a potravinový tovar. Súčasťou je aj ponuka remeselníkov, bohatý výber ručne pripravených a umelecky spracovaných predmetov, ozdôb a šperkov. Na svoje si prídu aj milovníci chutných jedál a nápojov," ozrejmila riaditeľka s tým, že oproti minulým ročníkom očakávajú mimoriadne teplé počasie, čo môže prispieť k celkovej atmosfére trhov.       

Organizátori vyzývajú všetkých účastníkov podujatia, aby si dávali pozor na osobné veci a dbali o svoju bezpečnosť. "Chceli by sme zároveň poprosiť ľudí, ktorí sa zúčastnia trhov, aby sa správali ohľaduplne a v duchu všetko s mierou," dodala Greššová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.11.2018
Predvianočnú atmosféru v meste rozprúdia dvojdňové Katarínske trhy
Predvianočnú atmosféru prinesie začiatkom budúceho týždňa do metropoly dolnej Oravy vyše 140 predajcov a remeselníkov z celého Slovenska. Námestie slobody a Mestské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne sa počas dvoch dní od pondelka 19. novembra do utorka 20. novembra stane dejiskom Katarínskych trhov
viac
12.12.2018
Centrálne námestie žije sviatočnou atmosférou, začali sa vianočné trhy
Centrálne námestie v najväčšom oravskom meste, Dolnom Kubíne, v týchto dňoch ožíva atmosférou blížiacich sa Vianoc. Priniesli ju tradičné trhy, ktoré domácich i návštevníkov lákajú na voňavé dobroty, produkty z dielní domácich majstrov remeselníkov či vianočný kultúrny program.
viac
22.11.2022
Po dvojročnej prestávke sú v meste Katarínske trhy
Po dvojročnej prestávke sa v Dolnom Kubíne konajú Katarínske trhy. Námestie slobody a mestské kultúrne stredisko v pondelok zaplnilo vyše 100 predajcov a remeselníkov z celého Slovenska.
viac
20.11.2023
V Dolnom Kubíne sa od pondelka začnú Katarínske trhy
Vyše sto predajcov a remeselníkov z celého Slovenska zaplní od pondelka (20. 11.) Námestie slobody a Mestské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne. Návštevníci Katarínskych trhov tam počas dvoch dní od 9.00 h do 20.00 h nájdu predovšetkým vianočný sortiment. TASR o tom informoval Martin Buzna z kancelá
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %