Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
25.03.2022 04:15

Kežmarok získal medzinárodné ocenenie Európske mesto športu 2022


Kežmarok.


Mesto Kežmarok ocenila nezisková organizácia ACES Europe, partner UNESCO, titulom Európske mesto športu 2022.


Na medzinárodnom podujatí konanom v Kaplnke sv. Huberta v talianskom Turíne sa okrem primátora mesta Jána Ferenčáka zúčastnila aj poslankyňa mestského zastupiteľstva, úspešná slovenská zjazdárka Janka Gantnerová. Informovala o tom hovorkyňa mesta Barbora Sosková.

"Toto ocenenie patrí všetkým Kežmarčanom a beriem ho ako záväzok naďalej rozvíjať športového ducha v obyvateľoch nášho mesta. Šport považujem za skvelú príležitosť, ako spájať ľudí všetkých vekových kategórií pri udalostiach, ktorých hlavnou myšlienkou je nielen pohyb a vzájomná tolerancia, ale aj súdržnosť a úcta," uviedol k oceneniu Ferenčák. Ako podotkol, samospráva pre aktuálny rok pripravila viac ako 130 športových podujatí.

Nezisková organizácia ACES Europe udeľuje tituly od roku 2001 v desiatich kategóriách - svetové, európske a americké hlavné mesto, región, mesto, ostrov, rezort, komunita, mesto športu, športová a zdravá spoločnosť. Hlavným cieľom je oceniť význam športu v danom meste či komunite a podporiť jeho ďalší rozvoj v športovej oblasti. Oceňovanie za účasti zástupcov UNESCO a Európskeho parlamentu sa zvyčajne koná začiatkom roka v Bruseli, pre pandémiu nového koronavírusu sa tento rok presunulo na marec. Ako Sosková doplnila, Európskym hlavným mestom športu pre rok 2022 sa stal Haag, Svetovým mestom športu Madrid a Európskym regiónom športu taliansky Piemonte.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2016
Mestský archív sprístupní verejnosti najvzácnejšie listiny a dokumenty
Vzácne a významné listiny a dokumenty, ako aj ďalšie zaujímavosti z Archívu mesta Košice si budú môcť záujemcovia pozrieť počas Dňa otvorených dverí v stredu 19. októbra.
viac
01.02.2022
Pod Tatrami si prevzali vlajku Európskeho mesta športu 2022
V Kežmarku si v pondelok zástupcovia mesta slávnostne prevzali vlajku Európskeho mesta športu 2022 z rúk komisárky ACES Europe (Asociácia európskych miest športu pri Európskej únii) Andrey Junger. Kežmarok získal titul v kategórii do 25 000 obyvateľov.
viac
24.11.2022
Po prestávke vynútenej pandémiou sa do mesta vrátia vianočné trhy
Po prestávke vynútenej pandémiou sa do Kežmarku vrátia vianočné trhy. Hovorkyňa mesta Barbora Sosková uviedla, že okrem predajných stánkov chystajú aj kultúrny program.
viac
08.12.2022
Kežmarok sa stal najlepším európskym mestom športu do 25 000 obyvateľov
Mesto Kežmarok bolo ocenené ako "The Best European Town of Sport 2022", titul si zástupcovia samosprávy boli prevziať tento týždeň na pôde Európskeho parlamentu v Bruseli.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %