Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.12.2016 01:55

Klub futbalových fanúšikov obdaroval detské oddelenie komárňanskej nemocnice


Na snímke MUDr. Mário Kochan so sestrou z detského oddelenia a darcovia František Švarba a Gergely Mihály.


Futbaloví fanúšikovia z klubu „FELVIDÉKEN ÉLŐ FRADISKTÁK“ obdarovali 8. decembra 2016 detské oddelenie Všeobecnej nemocnice Komárno, ktorú prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi spoločnosť AGEL SK.


Darcovia priniesli na oddelenie hračky, knižky, šaty, sladkosti a ovocie pre malých pacientov nemocnice.

Detské oddelenie komárňanskej nemocnice ročne hospitalizuje cez tisíc pacientov vo veku medzi 0 až 19 rokov. Na tomto oddelení je dôležité vytvoriť atmosféru pre detských pacientov, ktorá im pomôže spríjemniť ich hospitalizáciu. Zamestnanci sa preto snažia vytvoriť, čo možno najpriaznivejšie podmienky, medzi ktoré patria aj rôzne aktivity a hry, ktoré tento pobyt uľahčia aj pre tých najmenších. „Veľmi rád vidím, že sa aj medzi športovými fanúšikmi z nášho regiónu nájdu ľudia s takýmto veľkým srdcom. Ďakujeme im tak v mene našich pacientov, ako aj v mene nášho oddelenia a celej nemocnice za všetky ich dary. Deti uvítali tieto darčeky s veľkou radosťou a veríme, že potešia aj našich nových pacientov,“ uviedol primár detského oddelenia, MUDr. Mário Kochan.

Dary vo forme hračiek, knižiek, ovocia a sladkých prekvapení prišli v mene klubu fanúšikov odovzdať hlavný aktér klubu, František Švarba a bývalý hráč vodného póla v súčasnosti pôsobiaci ako tréner, Gergely Mihály. „Veríme myšlienke lokálnej pomoci, a preto sme sa opäť rozhodli pre takúto zbierku. Okrem komárňanskej nemocnice sme mali vďaka veľkej podpore zo strany našich členov príležitosť obdarovať aj deti z ďalších nemocníc na Slovensku, ale aj v Maďarsku. Na základe vlastných skúseností vieme, že deti znášajú pobyt v nemocnici najťažšie, a preto sa snažíme poskytnúť dary, ktoré ich počas hospitalizácie majú možnosť rozptýliť a dopomôcť k lepšej nálade,“ uviedol František Švarba za klub futbalových fanúšikov „Felvidéken Élő Fradisták“.

Detské oddelenie komárňanskej nemocnice sa môže pochváliť už viac ako 60 ročnou históriou. Oddelenie bolo založené v roku 1947, disponuje 30 lôžkami. V súčasnosti oddelenie umožňuje rodičom sprevádzať svoje deti aj počas ich hospitalizácie. Za týmto účelom je k dispozícii 7 lôžok pre sprievod dieťaťa. Detskí pacienti majú k dispozícii aj jedáleň s herňou a televízorom, ako aj vlastnú knižnicu. Na oddelení sa nachádzajú aj 2 nadštandardné izby, ktoré majú vlastné sociálne zariadenia, sú vybavené chladničkou, mikrovlnnou rúrou a televíznym prijímačom s DVD prehrávačom.

Autor: (Marta CSERGEOVÁ, tlačová hovorkyňa AGEL SK a. s.)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2016
Mikulášski motorkári opäť obdarovali deti v komárňanskej nemocnici
Detskí pacienti Všeobecnej nemocnice Komárno privítali aj tento rok členov motorkárskeho klubu Children of Heaven, ktorí ich prišli prekvapiť prezlečení za Mikulášov. V sobotu (3.12.) netradiční, motorizovaní Mikuláši rozdávali radosť a balíčky detským pacientom nemocnice.
viac
25.11.2019
Onkocentrum v Komárne pomohlo za rok takmer 900 pacientom
Onkológia v Komárne sa za jediný rok vypracovala na popredné miesto a stala sa dôležitou súčasťou siete moderných onkologických stredísk na Slovensku.
viac
29.09.2020
Nemocnica v Trstenej otvorila nové gynekologicko-pôrodnícke oddelenie
Nové gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v Hornooravskej nemocnici s poliklinikou (HNsP ) v Trstenej začne už čoskoro prijímať prvé pacientky. Veľká obnova za takmer päť miliónov eur bola hradená zo zdrojov Európskej únie, Žilinského samosprávneho kraja a nemocnice.
viac
01.02.2024
Zrekonštruované pôrodnícke oddelenie Liptovskej nemocnice už využívajú rodičky
Nový komfort môžu očakávať rodičky na pôrodníckom oddelení Liptovskej nemocnice v Liptovskom Mikuláši. Celková investícia predstavuje 200 tis. eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %