Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
19.05.2021 01:30

Knihou Záhoria sa stali Príbehy krásnej Felicity


Výrez z obalu knihy Príbehy krásnej Felicity.


Víťazom 12. ročníka súťaže Kniha Záhoria sa stalo dielo Príbehy krásnej Felicity od autora Františka Višvádera. Informovala o tom riaditeľka Záhorskej knižnice Silvia Sameková.


Súťaž si dáva za cieľ propagovať knihy, ktoré sa týkajú Záhoria tematicky či osobou autora. Do ročníka 2019 – 2020 organizátori zaregistrovali 57 kníh, ktoré vyšli v daných rokoch, týkajú sa regiónu Záhoria a majú pridelené ISBN. Z nich vybrali 25, ktoré nominovali do hlasovania verejnosti.

„Aj tomuto ročníku sme vytvorili špeciálny web, na ktorom sme zverejnili všetky prihlásené knihy. Každej z nominovaných kníh sme pripravili samostatný článok, ktorý vznikol na základe rozhovorov s autormi. Cieľom bolo, aby sa čitatelia o každej z nominovaných kníh dozvedeli viac ako len krátku anotáciu,” uviedla Sameková.

Web venovaný knihám zostáva zverejnený aj po vyhlásení výsledkov a pridal sa tak k predchádzajúcemu ročníku. „Vytvára akúsi virtuálnu kroniku zloženú z jednotlivých ročníkov. Aj takýmto spôsobom chceme počas celého roka propagovať literatúru týkajúcu sa regiónu a neobmedzovať sa len na obdobie hlasovania,” doplnila riaditeľka knižnice.

Hoci v minulých ročníkoch bolo možné hlasovať aj fyzicky vo viacerých knižniciach, tohtoročné hlasovanie sa odohrávalo výhradne v online prostredí od 1. do 30. apríla. „Online hlasovanie čitateľov neodradilo, práve naopak. Do súťaže sme dostali 2282 platných hlasov, čo je o 1061 viac ako v ročníku 2018, kedy sa hlasovalo kombinovaným spôsobom cez internet aj vo vybraných knižniciach,” informovala Sameková.

Víťazná kniha získala 429 hlasov, na druhom mieste skončil Dušan Krivský s publikáciou Tu vybudujeme s 320 hlasmi a na treťom Eva Tokošová a jej dielom Mokrohajské čaro so ziskom 315 hlasov. Čitateľskú anketu tradične pripravuje Záhorská knižnica spolu s Galériou Jána Mudrocha v Senici, Záhorským múzeom v Skalici a Mestským centrom kultúry Malacky.

Organizátori po prvý raz uzatvorili ročník virtuálne v podobe videa. Spolu s kompletnými informáciami k danému ročníku je k dispozícii na webe Záhorskej knižnice.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.07.2018
V Senici vyhlásili 10. ročník súťaže Kniha Záhoria
Záhorská knižnica, Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici a Záhorské múzeum v Skalici ako organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja (TSK) v spolupráci s Mestským centrom kultúry v Malackách vyhlásili 10. ročník súťaže Kniha Záhoria.
viac
25.10.2018
V Senici vyhlásili výsledky 10. ročníka ankety Kniha Záhoria
V Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici vyhlásili v stredu výsledky jubilejného 10. ročníka čitateľskej ankety Kniha Záhoria. O ocenenie sa uchádzalo 55 kníh z produkcie roku 2017, ktorým čitatelia prideľovali hlasy vo verejných knižniciach regiónu a na internete.
viac
31.10.2019
Knihou Záhoria sa stala monografia o meste Šaštín-Stráže
Anketa Kniha Záhoria spoznala výsledky 11. ročníka, ktoré vyhlásila Záhorská knižnica v Senici. Víťazom sa stala monografia Šaštín-Stráže autora Štefana Ovečku. TASR o tom informovala riaditeľka Záhorskej knižnice v Senici Silvia Sameková.
viac
04.01.2021
Hlohovec zverejnil výsledky architektonickej súťaže na Námestie sv. Michala
Mesto Hlohovec zverejnilo výsledky architektonickej súťaže návrhov na komplexné urbanisticko-architektonicko-krajinárske riešenie obnovy Námestia sv. Michala. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %