Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
16.08.2022 08:25

Knižnice v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja dostanú nový informačný systém


Ilustračná snímka: (tasr).


Všetky štyri knižnice v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) získajú nový knižničný informačný systém. Celková investícia je viac ako 50 000 eur, pričom je súčasťou projektu zameraného na využívanie smart riešení. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.


Jednotný knižničný systém prinesie lepšiu orientáciu vo vyhľadávaní kníh pre čitateľov, a najmä knihovníkov. "Umožní prístup do databázy elektronických kníh a ich vypožičiavanie. Prehľadnejšou sa okrem výpožičiek stane aj katalogizácia alebo akvizícia nových publikácií. Naplnia sa tým najnovšie štandardy, ktoré sú kladené na moderné knižnice," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Nový informačný systém získajú Galantská knižnica v Galante, Knižnica Juraja Fándlyho v Trnave, Záhorská knižnica v Senici a Žitnoostrovská knižnica v Dunajskej Strede. Do ostrej prevádzky sa systém začlení do konca roka.

Čitatelia si budú môcť prostredníctvom elektronického katalógu nájsť dielo, ktoré sa nachádza v inej knižnici zapojenej do systému, a dostať sa k nemu prostredníctvom medziknižničnej výpožičnej služby. Zjednoduší sa aj evidencia podujatí alebo práca s periodickými dokumentmi.

"Nový systém umožní knižniciam nielen držať krok s možnosťami, ktoré technologický a elektronický svet prináša, ale predovšetkým zlepší služby pre čitateľov a zvýši sa kvalita a efektívnosť práce zamestnancov," doplnil riaditeľ Knižnice Juraja Fándlyho v Trnave Pavol Tomašovič.

Samospráva zabezpečila nový knižničný informačný systém v rámci projektu Smart región TTSK, ktorý je spolufinancovaný z eurofondov v rámci operačného programu Efektívna verejná správa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2017
MŽP SR vypísalo tender na informačný systém odpadov
Ministerstvo životného prostredia SR vyhlásilo verejné obstarávanie na nový informačný systém odpadového hospodárstva za takmer 19,2 milióna eur bez DPH.
viac
16.11.2017
MŽP začne budovať nový Informačný systém odpadového hospodárstva
Nový systém odstráni nedostatky súčasného systému nakladania s odpadmi, ako sú napríklad neodsledovateľnosť toku odpadu od jeho vzniku po jeho konečné spracovanie a formálne deklarovanie spracovania odpadu.
viac
30.12.2017
V odpadoch urobíme poriadok, sľubuje si od ISOH minister Sólymos
Slovenská republika zaplatí 12,7 milióna eur (bez DPH) za vybudovanie Informačného systému odpadového hospodárstva (ISOH). Tender na jeho dodanie vyhralo ešte v novembri konzorcium firiem Tempest a Softip.
viac
16.02.2021
Nový mestský informačný systém by mali realizovať už tento rok
V Liptovskom Mikuláši by v tomto roku mali začať s realizáciou nového mestského navigačno-informačného systému.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %