Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
17.12.2020 07:50

KOCR Severovýchod Slovenska spúšťa kampaň Zimná výzva


Banner.


Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom spúšťa v tomto roku novú kampaň na zimnú turistickú sezónu.


Zimná výzva zahŕňa 15 turistických lokalít od Bukových pralesov po Vysoké Tatry. Informoval o tom František Baláž z KOCR Severovýchod Slovenska.      

Cieľom kampane je podľa jeho slov ukázať jeho turistický potenciál aj počas zimného obdobia. Zimná výzva zahŕňa rôzne turistické destinácie rozdelené do troch kategórii podľa náročnosti (easy, medium, hard). Účastníci kampane môžu celkovo nastúpať až 7000 výškových metrov a prejsť 138 kilometrov.

„V tejto neistej situácii, ktorá sa týka fungovania lyžiarskych stredísk, by sme radi našim návštevníkom ponúkli inú formu spoznávania Prešovského kraja. Prichádzame preto s kampaňou, ktorú je možné realizovať aj napriek súčasným epidemiologickým opatreniam. Zároveň by som rád podotkol, že nejde o žiadne 'dobývanie' prírody. Hlavným zmyslom Zimnej výzvy je spoznávanie regiónu a psychohygiena, ktorá je v tomto roku obzvlášť potrebná, a tá sa najlepšie realizuje v prírode,” opisuje kampaň výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

KOCR Severovýchod Slovenska venuje každému, kto prejde minimálne päť miest, darček. Na všetky miesta zahrnuté v Zimnej výzve umiestnila nálepky. Zisk odmeny je podmienený odfotením sa účastníka súťaže pri nálepke a následným zaslaním fotografie do správy na facebokovom profile Severovýchod Slovenska alebo emailom na zimnavyzva@gmail.com.

Popisy 15 lokalít s informáciami o prevýšení, dobe výstupu a počte kilometrov nájdu záujemcovia v brožúre. Kampaň potrvá od 19. decembra 2020 do 20. marca 2021.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.11.2017
Nominácie na Najlepších v cestovnom ruchu Prešovského kraja sú otvorené
Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska vyhlásila štvrtý ročník ocenenia Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja. Verejnosť môže do konca novembra 2017 nominovať osobnosti, organizácie, produkty, zariadenia a zamestnancov, ktorí prispievajú k rozvoju turizmu v kraji.
viac
30.11.2020
Anketu Najlepší v cestovnom ruchu PSK prispôsobili koronakríze
Siedmy ročník ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2020 vyhlásila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Tradičné kategórie tento rok nahradia len dve, reagujú tak na situáciu okolo nového koronavírusu.
viac
30.08.2022
Počet návštevníkov PSK stúpol za prvý polrok štvornásobne
Návštevnosť Prešovského samosprávneho kraja (PSK) stúpla medziročne takmer štvornásobne. Informoval o tom František Baláž z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska.
viac
20.12.2022
KOCR Severovýchod Slovenska spustila pre turistov zimnú výzvu
Tretí ročník turistickej Zimnej výzvy ponúka turistom 15 výstupov do hôr od Vysokých Tatier cez Pieniny až po Poloniny. Turistiku dopĺňa 28 lyžiarskych stredísk a množstvo zimných podujatí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %