Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.05.2021 10:10

Komárňanská nemocnica cez víkend zaočkuje 2000 ľudí


Ilustračná snímka


Od pondelka bude možné navštíviť v nemocnici príbuzného za dodržania stanovených podmienok.


Nemocnica AGEL Komárno sa pripravuje na zásadnú zmenu režimu. Po dlhých mesiacoch bude možné od budúceho týždňa navštíviť v nemocnici pacientov. Každý príbuzný však bude musieť dodržať prísne pravidlá aj časový harmonogram. Je to vďaka zlepšeniu pandemickej situácie a novému usmerneniu Ministerstva zdravotníctva SR. Po úspešnom minulotýždňovom víkendovom očkovaní, aj počas nastávajúcej soboty a nedele nemocnica bude v očkovacom centre vakcinovať registrovaných záujemcov. Celkovo počas víkendu nemocnica zaočkuje 2000 ľudí.

Nemocnica AGEL Komárno počas celej pandemickej situácie veľmi citlivo pristupovala k skĺbeniu prísnych pandemických opatrení, zákazu návštev pacientov, ale aj s ohľadom na príbuzných a snahou byť v súlade s právami pacientov. ,,Návštevy pacientov boli u nás dlhé mesiace počas prvej aj druhej vlny pandémie zakázané, minimálny počet výnimiek sme udelili pre pacientov v terminálnom štádiu ochorenia, aby sa s nimi rodinní príslušníci mohli rozlúčiť. Od pondelka, v súlade s novými pravidlami ministerstva zdravotníctva budeme umožňovať návštevy pacientov pre vybraných príbuzných, ktorí splnia stanovené podmienky, tie upresníme v najbližších dňoch,“ vysvetľuje riaditeľ Nemocnice AGEL Levice Miroslav Jaška.

Zatiaľ je stanovené, že v čase návštevných hodín, medzi 14.00 hod až 16.00 hod každý deň bude možné, aby jeden príbuzný navštívil jedného pacienta s tým, že sa musí preukázať potvrdením, že bol zaočkovaný proti koronavírusu, alebo že toto ochorenie prekonal, alebo musí disponovať negatívnym antigénovým testom, nie starším ako 24 hodín, alebo PCR testom nie starším ako 72 hodín. ,,Návšteva bude limitovaná na 30 minút pre jedného príbuzného. Samozrejmosťou je použitie respirátora, dezinfekcia rúk a dodržanie protiepidemiologických opatrení. Vzhľadom na zlepšenie pandemickej situácie je to logický krok, ktorý pomôže všetkým, aj pacientom aj príbuzným, musí to však byť koordinované,“ vysvetľuje nové pravidlá riaditeľ nemocnice. Návštevy na covid oddelení nemocnice ostávajú aj naďalej zakázané.

Nemocnica AGEL Komárno rovnako povoľuje aj prítomnosť otca pri pôrode za dodržania protiepidemiologických opatrení. V tomto prípade sa vyžaduje antigénový test nie starší ako 24 hodín alebo PCR test nie starší ako 72 hodín. (Vzhľadom na to, že sa to týka obzvlášť citlivej skupiny - ženy v očakávaní a novorodencov, nemocnica nemôžme brať do úvahy len preukázanie sa prekonanou infekciou COVID-19 alebo dokladom o očkovaní proti COVID-19)

Nemocnica AGEL Komárno bude v sobotu a v nedeľu očkovať v očkovacom centre zaregistrovaných záujemcov. ,,Na sobotu aj nedeľu už máme termíny takmer plné, máme pripravené naše očkovacie tímy, dostatok vakcín, logistické a organizačné skúsenosti. Každý deň zaočkujeme približne 1000 ľudí,“ vysvetľuje námestníčka riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Gabriela Filkóová. Všetci záujemcovia sa musia vopred registrovať na portáli www.korona.gov.sk a až po pridelení termínu formou SMS sa môžu dostaviť na očkovanie. Platí to už aj pre sprevádzajúcu osobu pri senioroch nad 70 rokov.

Autor: Mgr. Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2021
Nemocnica AGEL Komárno vyzýva darcov krvi na pomoc
Nemocnica AGEL Komárno avizuje nedostatok zásob krvi všetkých krvných skupín. Vyzýva preto všetkých darcov, ktorí môžu, aby prišli darovať najvzácnejšiu tekutinu. Chýbajú hlavne krvné skupiny 0 a A.
viac
10.05.2021
Komárňanská nemocnica zvyšuje kapacity očkovania až na 700 ľudí denne
Nemocnica AGEL Komárno síce eviduje pandemickú situáciu ako stabilnú, počas víkendu však prijala desiatich covid suspektných pacientov. Prioritou nemocnice v boji s pandémiou ostáva očkovanie.
viac
15.09.2021
Nemocnica AGEL Komárno dostala srdce vďačnosti
Nemocnica Komárno AGEL má vo svojom areáli nové srdce. Ide o srdce vďačnosti, ktoré nemocnici podarovalo mesto Komárno.
viac
16.09.2021
Nemocnica AGEL Komárno privítala 12 nových lekárov
Nemocnica AGEL Komárno vďaka svojim rozvojovým programom, zaujímavým investíciám, ktoré prinesú skvalitnenie poskytovanej zdravotnej starostlivosti získala v posledných mesiacoch až 12 nových absolventov po ukončení štúdia medicíny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %