Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
23.04.2024 03:05

Komárno zmodernizovalo väčšinu verejného osvetlenia


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Mesto Komárno za posledné dva roky zmodernizovalo takmer 4000 svietidiel verejného osvetlenia. Ako uviedla radnica, ide približne o dve tretiny celej siete.


Mesto financovalo postupnú obnovu svietidiel vďaka podpore z Environmentálneho fondu v hodnote takmer 1,5 milióna eur. "Výsledkom je inštalácia moderných svietidiel v centre mesta a mestských častiach, ktoré sú energeticky účinnejšie a nastavenie ich výkonu je možné vykonať diaľkovo," informoval mestský úrad.         

Ako doplnil, vďaka obnove svetelných zdrojov sa spotreba energie za dva roky znížila o polovicu. "Ceny energií sú síce stále oveľa vyššie ako pred krízou, ale úspory sú vďaka nižšej spotrebe výrazné," dodala radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2019
Levoča má v pláne v tomto roku zrealizovať viacero investícií
Mesto Levoča chce aj v tomto roku pokračovať v rekonštrukcii Námestia Majstra Pavla. Vlani sa začalo s prestavbou v rámci druhej etapy časťou A s rozpočtom na úrovni 510.000 eur.
viac
15.02.2020
Lučenec plánuje rozširovať smart prvky v doprave a ďalších oblastiach
Rozširovanie takzvaných smart prvkov je jedným z aktuálnych zámerov samosprávy Lučenca pre najbližšie obdobie. Podľa slov primátorky Alexandry Pivkovej sa mienia zamerať napríklad na oblasť dopravy či služieb obyvateľom.
viac
10.07.2023
Komárno investuje 1,5 milióna do modernizácie verejného osvetlenia
Približne 1,5 milióna eur investuje v blízkej budúcnosti mesto Komárno do modernizácie verejného osvetlenia a osvetlenia jednotlivých inštitúcií v Komárne. Významná investícia umožní na niektorých miestach dosiahnuť až 80-percentnú úsporu, informovala radnica.
viac
30.01.2024
Na jar by mala byť v Komárne ukončená obnova verejného osvetlenia
Na jar tohto roka by mala byť ukončená modernizácia verejného osvetlenia v Komárne. Náklady na jej realizáciu dosiahnu 1,5 milióna eur, informovala radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %