Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
15.03.2023 12:35

Komunitný Zelený sad ponúka jarnú školu ovocinárstva


Ilustračná snímka: (tasr).


Komunitný Zelený sad, ktorý na jeseň vyrástol v Topoľčanoch, po zimnom období ožíva. Ako informovala radnica, 17. marca sa tu uskutoční prvá jarná škola ovocinárstva.


Jej účastníci sa dozvedia základné pravidlá starostlivosti pri pestovaní ovocných stromov i to, ako ich na jar správne orezať. "Pod vedením odborného lektora si budú môcť priamo na mieste vyskúšať povýsadbový rez ovocných drevín a dozvedia sa všetko, čo ich k tejto téme zaujíma," uviedli organizátori.

Nový komunitný ovocný sad vysadili neďaleko areálu Margarétka v Topoľčanoch vlani na jeseň. Garantom projektu je nezisková organizácia CEEV Živica, ktorá zaručí odbornú úroveň ekologického a permakultúrneho dizajnu tak, aby sa dreviny navzájom pozitívne ovplyvňovali. Celkovo sa tu vysadilo niekoľko desiatok ovocných stromov a krov starých pôvodných odrôd.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2017
Žiaci sa môžu zapojiť do súťaží Zelený svet a Múdra príroda 2017
Ministerstvo životného prostredia vyhlásilo 22. ročník medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže, ktorej cieľom je vštepovať chlapcom a dievčatám vzťah k prírode a životnému prostrediu formou budovania návykov a zručností v umeleckom prejave.
viac
21.06.2022
Mesto hľadá miesto na ovocný sad so vzácnymi starými odrodami
Mesto Topoľčany sa zapojí do projektu Zelený sad. Bude ho tvoriť 30 drevín. Pôjde predovšetkým o staré vzácne odrody jabloní, hrušiek a jedlých trvaliek.
viac
19.09.2022
Na sídliskovom mestskom pozemku v Topoľčanoch vznikne nový ovocný sad
V Topoľčanoch vznikne tradičný ovocný sad so vzácnymi starými odrodami stromov. Sad vznikne v rámci projektu Zelený sad, za ktorým stojí občianske združenie (OZ) Živica.
viac
13.11.2023
Mesto plánuje predať nevyužitú budovu bývalej materskej školy
Mesto Topoľčany pripravuje odpredaj budovy bývalej MŠ na Kalinčiakovej ulici. Mesto ako vlastník budovy navrhuje odpredaj budovy formou obchodnej verejnej súťaže spolu s prislúchajúcimi pozemkami. Návrh na odpredaj budú schvaľovať mestskí poslanci na novembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %