Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.12.2020 12:45

Konferencia Regionálna značka MAS


Ilustračná snímka.


Podpora lokálnych výrobcov, rozvoj cestovného ruchu i finančný príjem – to všetko prináša regionálna značka.


Je podpora regionálnych produktov dobrý nápad? Môžu miestne akčné skupiny podporiť lokálnych prvovýrobcov? Aký zmysel má regionálna značka? Na Slovensku úspešne pôsobí viacero regionálnych značiek, mnohé pod záštitou Národnej siete miestnych akčných skupín (NS MAS).

Online konferenciu zameranú špeciálne na regionálne značky organizuje NS MAS 9. decembra. Lektori priblížia zmysel a prínosy regionálnej značky a tiež čo treba pripraviť, na čo si dať pozor a čoho sa vyvarovať. So svojimi skúsenosťami sa podelia ľudia, ktorí s regionálnou značkou dlhodobo pracujú.

Mirka Vargová z MAS Malohont priblíži nielen skúsenosti s regionálnym produktom GEMER-MALOHONT, ale zameria sa aj na regionálne značenie miestnych produktov na Slovensku. Bohatú prax má aj Peter Nemček z MAS Kopaničiarsky región. Regionálnym produktom Kopanice sa začali venovať už pred piatimi rokmi. Kam sa posunuli? Dnes majú k dispozícii pojazdnú predajňu výrobkov, špeciálnu webovú stránku a vlastný e-shop. O úspešných farmárskych trhoch v Bátovciach bude hovoriť Monika Slížiková z MAS Tekov-Hont. Po roku získali užitočné a praktické skúsenosti s realizáciou trhov, takže Monika predstaví lokálny trh pre prvovýrobcov z pohľadu všetkých troch zaangažovaných strán: z pohľadu farmárov - prečo potrebujú takéto trhy, z pohľadu MAS ako organizátora a z pohľadu samosprávy – čo všetko musí zabezpečiť. Janka Bačíková z MAS Zlatá cesta predstaví regionálny produkt HONT. Priblíži, ako začali a čo im regionálny produkt priniesol. Má pripravené množstvo praktických poznatkov, ktoré vám dajú odpoveď na mnohé otázky, ktoré vás zaujímajú.

Online konferencia Regionálna značka sa uskutoční v stredu 9. decembra o 10.00 hodine a potrvá cca do 12.00 h. Konferencia, ktorú organizuje NS MAS je určená pre členov Národnej siete. Záujemcovia sa môžu prihlásiť prostredníctvom dotazníka, ktorý bude distribuovaný všetkým členským MAS. Všetkým, ktorých táto téma zaujíma, bude zabezpečený prístup na online konferenciu.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.08.2020
Výzva pre mimovládne organizácie na zmiernenie dopadov COVID-19
Mimovládne organizácie na miestnej úrovni sú neoddeliteľnou súčasťou rozvoja miestnej komunity.
viac
22.10.2020
Schválená novela zákona „zachraňuje“ OOCR
V súvislosti s ochorením COVID-19 vláda SR včera schválila novelu zákona o cestovnom ruchu v skrátenom legislatívnom konaní.
viac
17.02.2021
Konferencia o skúsenostiach miest a obcí v boji proti covid-19 v Maďarsku
Maďarské národné združenie miestnych samospráv (TÖOSZ) pozýva na medzinárodnú online konferenciu zameranú na výmenu skúseností o inovatívnych riešeniach zameraných na vysporiadanie sa s dôsledkami krízy spôsobenej covid-19 na miestnej úrovni.
viac
28.04.2021
Krajiny V4 sa dohodli na spoločnej podpore turizmu
Štáty V4 budú cestovný ruch v zahraničí spoločne propagovať pod značkou „Discover Central Europe”.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %