Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.11.2018 07:55

Koniec billboardov na župných školách


Predseda BSK Juraj Droba


Bratislavský samosprávny kraj pristupuje k opatreniam proti neúnosnému vizuálnemu smogu takzvaných pútačov, preto nebude predlžovať zmluvy na umiestňovanie billboardov na pozemkoch a plotoch škôl vo svojej správe a postupne ukončí existujúce.


Vidieť to je najviac na Bajkalskej ulici, kde sa na plote SUŠ scénického výtvarníctva nachádza až 16 veľkoplošných reklám. Reguláciou reklamy chce v rámci svojich kompetencií a možností prispieť ku krajšiemu mestu a kraju.

„Všetci hovoríme o tom, ako nám vadia billboardy vo verejnom priestore, najmä rôzne formy veľkoplošnej reklamy. Každý o tom iba hovorí, ja som sa rozhodol, že Bratislavský samosprávny kraj bude lídrom a bude konať. Preto už od budúceho roka začíname s tým, že postupne nebudeme predlžovať jednotlivé reklamné zmluvy majiteľom billboardov, špeciálne v areáloch a na plotoch našich stredných škôl. Začíname práve odtiaľto, začíname sami. Dobrá správa pre tých, ktorí mali nejaký finančný prospech z týchto billboardov, to znamená samotné školy, my im tento finančný úbytok budeme kompenzovať, či už zakúpením učebných pomôcok, vybavenia telocvične, alebo priamo peniazmi,“ povedal predseda BSK Juraj Droba.

Jednou z alternatív čím nahradiť veľkoplošné reklamy je výsadba stromov a vytvoriť tak zelené plochy, ktoré splnia vizuálnu aj praktickú funkciu. Po vyhodnotení aktuálneho stavu a komunikácii s riaditeľmi škôl rozhodne Bratislavský samosprávny kraj, ktorý má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 57 školských zariadení s právnou subjektivitou (z toho 54 stredných škôl, 2 jazykové školy, 1 školský internát), o najvhodnejšom riešení, ktoré sa negatívne nedotkne škôl.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2018
Brusel spoznal víno a umenie Malých Karpát a Južnej Moravy
Pri príležitosti 100. výročia vzniku Československej republiky sa v utorok 25. septembra konala v priestoroch Kancelárie Bratislavského samosprávneho kraja v Bruseli ochutnávka malokarpatských a juhomoravských vín spojená s vernisážou študentských diel.
viac
03.09.2019
Župní prváci budú piť ekologicky
Do prvých ročníkov župných stredných škôl sa zapísalo takmer 4000 prvákov. Aby sa im lepšie zvykalo na nový režim, prostredie a spolužiakov, dostali malý darček - EKO fľaše, ktoré im daroval Bratislavský samosprávny kraj akozriaďovateľ škôl, ktoré budú od septembra navštevovať.
viac
20.09.2019
BSK: Európska komisia odobrila návrh župy
Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba spolu s deväťčlennou skupinou poslancov župného Zastupiteľstva apeloval v Bruseli za akútnu potrebu navyšovania kapacít základných škôl v obciach Bratislavského kraja.
viac
14.10.2021
Záujmy regiónov, miest a obcí treba počúvať a pozvať ich k rokovaciemu stolu
Bratislavský župan Juraj Droba predstavil na 146. plenárnom zasadnutí Európskeho výboru regiónov v Bruseli stanovisko o „Účinnom zapojení miest a regionálnych samospráv do prípravy partnerských dohôd a operačných programov na roky 2021-2027“.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %