Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.07.2021 02:20

Konzultácie EÚ k ceste transformácie cestovného ruchu do roku 2030


Ilustračná snímka.


Komisia vyzýva zainteresované subjekty, aby sa zúčastnili na procese spoluvytvárania agendy EÚ pre cestovný ruch a podieľali sa na návrhoch konkrétnych aktivít, cieľov a záväzkov na odvetvovej, národnej a regionálnej úrovni ekosystému cestovného ruchu. Online dotazník je možné vyplniť do 15. 9. 2021


Aktualizácia priemyselnej stratégie EÚ zdôrazňuje potrebu urýchliť zelený a digitálny prechod priemyslu EÚ a jeho ekosystémov.

Európska komisia vyzýva členské štáty k účasti pri spoluvytváraní cesty prechodu pre odolnejší, inovatívnejší a udržateľnejší ekosystém cestovného ruchu. Zámerom Komisie je zahrnúť do tohto procesu čo najširšiu skupinu zainteresovaných subjektov z verejného aj súkromného sektora.

S cieľom iniciovať tento proces Komisia pripravila pracovný dokument (Scenarios towards co-creation of transition pathway for tourism for a more resilient, innovative and sustainable ecosystem), ktorý načrtáva možné scenáre prechodu k odolnejšiemu, udržateľnému a inovatívnemu ekosystému cestovného ruchu do roku 2030.

Komisia vyzýva zainteresované subjekty, aby sa zúčastnili na procese spoluvytvárania agendy EÚ pre cestovný ruch a podieľali sa na návrhoch konkrétnych aktivít, cieľov a záväzkov na odvetvovej, národnej a regionálnej úrovni ekosystému cestovného ruchu. Komisia sa zaujíma aj o hodnotenie rozsahu, nákladov, prínosov a podmienok požadovaných aktivít, ktoré majú sprevádzať dvojitú transformáciu európskeho cestovného ruchu.

Príspevok k danej problematike možno zdieľať prostredníctvom vyplnenia online dotazníka do 15. septembra 2021.

Na základe výsledkov tohto prieskumu sa Komisia ďalej sústredí na prehĺbenie diskusie so zainteresovanými stranami v rámci špecializovaných workshopov, ktoré sú naplánované na jeseň.

Autor: (mindop.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2020
TIK by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk
Turisticko - informačnú kanceláriu (TIK) v Handlovej by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk. Samospráva chce na projekt získať zdroje z výzvy Miestnej akčnej skupiny (MAS) Žiar, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
12.02.2021
Jasný signál eurokomisárom
Komisárovi Európskej komisie pre poľnohospodárstvo a eurokomisárke pre kohéziu a reformy odchádza zo Slovenska mimoriadne vážny signál.
viac
22.03.2021
CEMR: Ako oživiť európsky vidiek
Rada európskych obcí a regiónov (CEMR) ako najväčšie európske združenie miesta, obcí regiónov chce preukázať ako môžeme vidieku vrátiť život prostredníctvom svojho vstupu do vízie dlhodobej budúcnosti vidieckych oblastí, ktorú pripravuje Európska komisia.
viac
25.03.2021
Verejná konzultácia o novej stratégii EÚ pre pôdu
Európska komisia spustila verejnú online konzultáciu o vývoji novej stratégie EÚ v oblasti pôdy. Občania, organizácie a príslušní aktéri sa môžu zúčastniť verejnej konzultácie do 27. apríla 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %