Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.05.2020 08:45

Koronavírus ovplyvňuje aj čerpanie grantov na verejnoprospešné projekty


Pohľad na Nitru. Snímka zdroj: (sk.wikipedia.org).


Grantový program Mením Moje Mesto financovaný z participatívneho rozpočtu mesta Nitra už pozná víťazné projekty. Rozhodla o nich verejnosť hlasovaním od 16. marca do 15. apríla.


Do výzvy predložili neformálne skupiny občanov i rôzne združenia 29 žiadostí o dotácie. Medzi desať verejnoprospešných projektov, ktoré získali najviac hlasov, sa rozdelí celkovo 39 405 eur. Podporených bude šesť projektov v kategórii Podpora komunitného života v meste, tri v kategórii Verejné priestory a jeden projekt venovaný ochrane životného prostredia.

Pandémia ochorenia COVID-19 však ovplyvnila aj čerpanie financií a realizáciu víťazných projektov. „Mesto Nitra na ňu reagovalo pozastavením dotácií na kultúrne, športové a spoločenské podujatia až do odvolania. Momentálne hľadáme spolu s mestom riešenia, ako čo najlepšie zvládnuť vzniknutú komplikovanú situáciu,“ uviedla Natália Zákopčanová z Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN), ktorá spravuje financie v programe Mením Moje Mesto.

Ako doplnila, radnica už predstavila stratégiu podpory víťazných projektov aj s ohľadom na opatrenia súvisiace s pandémiou nového koronavírusu. Podľa prvej alternatívy budú projekty zazmluvnené a realizované v roku 2020 hneď, ako to situácia dovolí. „Druhá alternatíva počíta s tým, že projekty budú zazmluvnené v roku 2020 a dotácie budú financované z rozpočtu mesta 2021, pričom vyúčtovanie projektov bude posunuté do konca budúceho roka. Obe alternatívne riešenia financovania projektov budú predložené na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré je naplánované na 7. mája,“ dodala Zákopčanová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2018
V rámci programu Mením moje mesto získa grant 12 projektov
Mesto Nitra v spolupráci s Nitrianskou komunitnou nadáciou podporí sumou 50.000 eur projekty, ktoré do programu Mením moje mesto prihlásili jednotlivci i rôzne inštitúcie. O prihlásených zámeroch hlasovala verejnosť. Tie, ktoré dostali najviac hlasov, získali aj finančnú dotáciu.
viac
01.04.2019
Verejnosť už môže hlasovať za projekty z participatívneho rozpočtu
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) už oficiálne spustila verejné hlasovanie, prostredníctvom ktorého môžu Nitrania podporiť projekty, ktoré by mali získať grant z programu Mením moje mesto.
viac
13.10.2020
Poskytovanie dotácií z rozpočtu má od 15. októbra nové pravidlá
Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) poslanci schválili nový návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Banská Bystrica, ktoré má nadobudnúť účinnosť 15. októbra.
viac
04.06.2021
Nitra poskytne dotácie na zážitkovú včeláreň i rozšírenú 3D realitu
Mesto Nitra podporí tento rok cestovný ruchu dotáciami v hodnote 20 000 eur. Celkovo sa o financie z mestského rozpočtu uchádzalo 15 projektov, mestskí poslanci sa z nich rozhodli podporiť sedem.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %