Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
28.03.2024 04:10

Košická charita opäť pripravila veľkonočné pohostenie pre ľudí bez domova


Snímka zdroj: TA3


Aj počas tohtoročného veľkonočného týždňa Arcidiecézna charita (ACHK) Košice pripravila pre ľudí bez vlastného domova tradičné pohostenie, podporiť ním chceli spolupatričnosť v komunite.


V Charitnom dome sv. Alžbety na Bosákovej ulici v Košiciach oslávili nadchádzajúce sviatky v predstihu. TASR o tom z ACHK informovala Silvia Hrabčáková.

Tí, ktorí našli pomoc a oporu v tomto útulku a nocľahárni, si pripomenuli Veľkú noc svätou omšou aj typickými sviatočnými pokrmami. Svätá omša, ktorú celebroval košický arcibiskup-metropolita a predseda Konferencie biskupov Slovenska Bernard Bober, nebola podľa jeho slov len náboženským obradom, ale aj prejavom spoločenstva a solidarity. "Možno povedať, že títo ľudia sa nachádzajú na pokraji mesta, niekedy aj na pokraji svojho života. Nemajú svoj vlastný domov a typický životný cyklus. A preto sa im na charite s láskou venujú. Osud ich zavial tu a my chceme aj k tým biednym ísť, pretože Kristus položil život za každého," povedal.         

Obyvateľov charitného domu pri spoločnom stole už tradične v rámci dobročinného podujatia obslúžili predstavitelia samosprávy, inštitúcií a ďalší pozvaní hostia.         

Riaditeľ ACHK Cyril Korpesio zdôraznil význam poskytovaných služieb v meste Košice, ako aj túžbu po nových priestoroch. "Každé stretnutie v Charitnom dome sv. Alžbety v nás rozžeraví uhlík nádeje na nové priestory. Stále máme nádej, že bývanie, ktoré je dnes skromné a nie úplne vyhovujúce, sa zmení na dôstojné a náležité pre ľudí bez vlastného domova," dodal.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2017
Charita dala do obehu žetóny, za ktoré núdznym vydá obed
Ľuďom v núdzi v Prievidzi je možné pomôcť novým spôsobom. Nezisková organizácia Charita - dom sv. Vincenta dala od tretej adventnej nedele do obehu charitné žetóny.
viac
28.12.2017
Veci z Vešiaka pomoci putovali do Centra pomoci človeku
Do Centra pomoci človeku v Seredi, ktoré poskytuje služby ľuďom bez domova, dorazilo ešte pred Vianocami desať balíkov teplých vecí zo zbierky Vešiak pomoci. Šlo o iniciatívu zamestnancov spoločnosti Amazon, ktorá v tomto meste nedávno spustila svoju prevádzku centra reverznej logistiky.
viac
08.01.2020
Petržalka opäť vyhlási zbierku šatstva pre ľudí bez domova
Bratislavská Petržalka chce aj tento rok pomôcť ľuďom bez domova prežiť chladné mesiace. Od 13. januára preto plánuje vyhlásiť tradičnú verejnú zbierku oblečenia pre tých, ktorí nemajú vlastnú strechu nad hlavou. Informuje o tom na webovej stránke.
viac
04.04.2023
Občania môžu podporiť ľudí v núdzi hlineným dukátom
Mesto Nitra sa zaradilo medzi slovenské mestá, ktoré ponúkajú pomoc ľuďom bez domova a v sociálnej núdzi prostredníctvom projektu Hlinený dukát.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %