Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.09.2020 11:40

Krádež živého zvieraťa by mohla byť trestným činom


Ilustračná snímka.


Krádež živého zvieraťa by mohla byť trestným činom - V reakcii na medializované informácie o zabíjaní psov v rómskych osadách o tom informoval riaditeľ odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a enviromentálnej kriminality ÚKP Prezídia Policajného zboru SR.


Krádež živého zvieraťa by mohla byť trestným činom - V reakcii na medializované informácie o zabíjaní psov v rómskych osadách o tom informoval riaditeľ odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a enviromentálnej kriminality ÚKP Prezídia Policajného zboru SR Mário Kern na tlačovej konferencii vo štvrtok 24. septembra 2020. Prezídium Policajného zboru pripravilo návrh novely Trestného zákona, ktorá by definovala trestnú činnosť vo vzťahu ku krádeži živého zvieraťa.

Poslanec Národnej rady SR Peter Pollák uviedol, že týranie psov nie je problémom iba rómskych osád, ale ide o celospoločenský problém. Zároveň navrhuje, aby sa v rómskych osadách zriadila pozícia environmentalistu, ktorý by dbal o vzťah zviera a človek, ochranu životného prostredia a odpadky.     

Bližšie info. tu: https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=kradez-zvierata-by-mohla-byt-trestnym-cinom    

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.08.2016
Problém s medveďmi neutícha, vyriešiť by ho mohli odpadové staničky
Od apríla platí na celom území Vysokých Tatier mimoriadna situácia. Problémom je zvýšený pohyb medveďov v blízkosti ľudských obydlí.
viac
11.11.2016
Cenu Slovenskej republiky za krajinu udelili mestu Hriňová
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) udelilo 9. novembra 2016, v priestoroch historickej Radnice mesta Banská Bystrica, Cenu Slovenskej republiky za krajinu 2016 mestu Hriňová za projekt „Hriňovské lazy – krajina hodnôt“.
viac
20.05.2020
BSK žiada vyradiť trasovanie ropovodu cez Žitný ostrov zo zoznamu projektov PCI
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) žiada o vyradenie projektu ropovodu Bratislava – Schwechat Pipeline (BSP) s trasovaním cez Chránenú vodohospodársku oblasť Žitný ostrov zo zoznamu kandidátskych projektov spoločného záujmu (PCI) v oblasti ropnej infraštruktúry.
viac
25.09.2020
Iniciatíva Klíma ťa potrebuje spúšťa klimatickú petíciu
Iniciatíva Klíma ťa potrebuje spúšťa petíciu "Za klímu, za budúcnosť". Cieľom je, aby slovenská vláda upriamila viac pozornosti na riešenie klimatickej zmeny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %