Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
17.08.2022 11:40

Kraj opravil desaťkilometrový úsek cesty medzi Malackami a Pernekom


Ilustračná snímka: (tasr).


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) dokončil doteraz najdlhšiu súvislú opravu komunikácie v regióne. V dĺžke 10 kilometrov zrenovoval cestu medzi Malackami a Pernekom.


"Cestu, poškodenú preťažením osobnou i kamiónovou dopravou, obnovili pomocou metódy recyklácie asfaltových zmesí za horúca na mieste," uviedla hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Kompletné práce, ktoré sa podarilo zrealizovať v priebehu 50 dní, pozostávali z odfrézovania plochy s rozlohou 81 850 m2 a  realizácie nových asfaltobetónových povrchov vozoviek vrátane celkového vybavenia. "Náklady dosiahli približne dva milióny eur," dodala Forman.

Doplnila, že životnosť a bezpečnosť vozovky zvýšia štruktúrované, 3D plastové vodorovné značenia na novom povrchu, ktorých viditeľnosť znásobujú aj nové smerové stĺpiky a v strede vozovky retroreflexné smerové gombíky. Rekonštrukcia na krajniciach zabezpečí aj lepšie odvodnenie vozovky.

BSK má naplánované aj ďalšie rekonštrukcie ciest, dotknúť sa majú takmer 43 kilometrov regionálnych komunikácií.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2016
Na opravu cesty Tále-Srdiečko vyčlenili poslanci 300 000 eur
Na opravu vybraných úsekov nízkotatranskej cesty II. triedy Tále-Srdiečko v okrese Brezno, vedúcej na južné svahy Chopku, vyčlenili poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) 300 000 eur.
viac
22.01.2020
Informácie o rekonštrukciách ciest nájdete už aj na webe
Rekonštrukcie, uzávierky či hotové úseky regionálnych ciest. To všetko nájdete v novej aplikácii Bratislavského samosprávneho kraja. Je to pomôcka všetkým motoristom, aby mali lepší prehľad o tom, čo ich na cestách v kraji čaká.
viac
19.10.2021
Bratislavský kraj spustil rekonštrukcie regionálnych ciest
Nový asfalt, vodorovné značenie i vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa pustil Bratislavský samosprávny kraj (BSK),
viac
13.01.2022
KSK dokončil rekonštrukciu cesty medzi obcami Ploské – Ortáše a Vtáčkovce
Košický samosprávny kraj (KSK) zrekonštruoval cestu tretej triedy medzi obcami Ploské, časť Ortáše a Vtáčkovce. Išlo o jeden z najproblémovejších úsekov ciest v okrese Košice-okolie, po oprave slúži motoristickej verejnosti od konca minulého roka. Informoval o tom v stredu Úrad KSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %