Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
18.05.2018 11:43

Krajské kolo súťaže v hasičskom športe ovládli Trnavčania


Ilustračná snímka - tasr


Krajská súťaž Trnavského kraja v hasičskom športe má za sebou 22. ročník, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok (17.5.) v Galante. TASR o ňom informovala odborná inšpektorka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Júlia Kedrová.


Hasiči súťažili v štyroch disciplínach - výstup do štvrtého podlažia cvičnej veže, beh na 100 m cez prekážky, štafeta 4 x 100 m a požiarny útok. Súťaže sa zúčastnilo šesť družstiev z Trnavského kraja. Víťazom sa stalo družstvo z Okresného riaditeľstva (OR) HaZZ v Trnave, na druhom mieste skončilo družstvo z Piešťan, tretiu pozíciu obsadili hasiči zo Senice. Na ďalších priečkach skončili súťažiaci z Galanty, Skalice a Dunajskej Stredy.       

V dvojboji jednotlivcov zvíťazil Jakub Pavelka zo Senice, striebro získal Jaroslav Chalány z Trnavy a na treťom mieste skončil ďalší hasič zo Senice Michal Velický. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 57 súťažiacich z radov profesionálnych a dobrovoľných hasičov.       

Súťaž sa konala v Galante už po šestnásty raz. „Primátor mesta Galanta Peter Paška udelil ďakovný list riaditeľovi KR HaZZ v Trnave Vojtechovi Valkovičovi a riaditeľovi OR HaZZ v Galante Zoltánovi Tánczosovi pri príležitosti 780. výročia prvej písomnej zmienky o meste Galante a 15. výročia založenia Hasičského a záchranného zboru," doplnila Kedrová.   

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2016
Fotosúťaž Genius loci štartuje deviaty ročník
Mesto Trnava vyhlásilo 9. ročník fotografickej súťaže Genius loci. V spolupráci s fotoklubom Iris chce opäť osloviť pokročilejších i začínajúcich fotografov.
viac
18.05.2019
Galanta hostila krajskú súťaž v hasičskom športe
V Galante sa 16. mája uskutočnil 23. ročník krajskej súťaže v hasičskom športe. Hasiči súťažili v štyroch disciplínach – vo výstupe do štvrtého podlažia cvičnej veže, v behu na sto metrov cez prekážky, v štafete (4 x 100 metrov) a v požiarnom útoku.
viac
22.09.2021
Trenčianski hasiči triumfovali v medzinárodnej súťaži záchranárov Rescue Lesnica
Príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Okresného riaditeľstva HaZZ v Trenčíne sa stali absolútnymi víťazmi 18. ročníka pretekov posádok rýchlej zdravotnej pomoci Rescue Lesnica 2021 s medzinárodnou účasťou v Monkovej doline v Ždiari.
viac
27.03.2023
Mesto organizuje urbanistickú súťaž, tá určí rozvoj mestskej štvrte
Mesto Trnava pripravuje medzinárodnú urbanistickú súťaž, ktorá má definovať ďalší vývoj rozsiahleho územia od zeleného pásu na sídlisku Družba až po východný obchvat. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %