Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
08.12.2016 02:54

Krásy zimy - výstava výtvarných diel


Pozvánka.


Vernisáž výstavy sa uskutoční 15. 12. 2016 o 16. hodine. Verejnosť si môže vystavené diela pozrieť do 10. 1. 2017 v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine.


Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a členovia Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov pripravili pre milovníkov výtvarného umenia výstavu prác členov Štúdia, ktoré už viac ako tridsaťpäť rokov pôsobí pri Turčianskom kultúrnom stredisku. V súčasnosti má dvadsaťštyri členov, no ich počet sa v priebehu rokov menil. Jeho členovia sa pravidelne zúčastňujú výtvarných súťaží, plenérov a tvorivých stretnutí.

V rámci roku pripravujú viacero výstav, ktoré svojou úrovňou presahujú nielen rámec regiónu, ale aj kraja. Vedúcou Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov je Emília Kmeťová, ktorej diela taktiež obohatia výstavu.

Výstavou s názvom „Krásy zimy“ sa členovia Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov rozlúčia s rokom 2016 a prostredníctvom svojej tvorby poďakujú všetkým priaznivcom za podporu, ktorú im v aktuálnom roku prejavovali.

 

 

Autor: (Radoslav PANČÍK, Turčianske kultúrne stredisko v Martine)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2016
Vianoce na Orave v podobe ľudového jarmoku, výstavy i zvykoslovného programu
Podoby vianočných sviatkov ožijú na Orave tento rok v decembri v troch podobách.
viac
24.03.2017
O zlatú guľôčku 2017
Regionálna nesúťažná prehliadka detských sólistov spevákov.
viac
04.12.2017
Čas vianočný
Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja srdečne pozýva priaznivcov výtvarného umenia na vernisáž výstavy prác členov Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov.
viac
15.11.2018
Foto výstava Človečina v Turci
Priatelia fotografie sa môžu opäť tešiť na zaujímavú tematickú foto výstavu s názvom „Človečina v Turci“. Výstava vznikla a bude prezentovaná počas mesiaca fotografie a chce prezentovať viacero tém, v ktorých ľudská stopa zohráva vždy významnú stopu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %