Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
11.01.2022 10:35

Krupina chce podobne ako vlani aj tento rok masívne investovať


Mestský úrad v Krupine.


Rozsiahle investície, podobne ako tomu bolo vlani, pripravujú v meste Krupina aj v roku 2022. Okrem nového mosta na sídlisku Majerský rad budú pokračovať v budovaní atletického okruhu a atletických sektorov na štadióne a na jar začnú aj s rekonštrukciou športového areálu pri ZŠ J. C. Hronského.


„To ale nie je všetko. V rámci Miestnej akčnej skupiny sme získali 100 000 eur na pokračovanie v rekonštrukcii vytypovaných chodníkov. Pre deti a mládež chceme vybudovať pumptrackovú dráhu. V tomto roku pribudne aj nové, moderné inkluzívne detské ihrisko na Malinovského ulici, kde sa nám podarilo získať dotáciu 49 500 eur z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Z vlastných zdrojov vybudujeme na tejto ulici aj detské ihrisko pre najmenšie deti. Pokračujeme aj v projekte terénnej sociálnej práce, finančné prostriedky vo výške 68 172 eur sme získali aj na zabezpečenie opatrovateľskej služby pre našich seniorov,“ vymenoval primátor Radoslav Vazan.

Okrem toho plánujú v ulici Nad Kotlom sanovať havarijný stav miestnej komunikácie vybudovaním oporného múra. V oblasti zásobovania pitnou vodou chcú vybudovať nový vodojem a vodovodné potrubie na najväčších lazoch – Kopaniciach. „Po dvojročnej príprave projektu a potrebných povolení očakávame v tomto roku aj začatie výstavby nového zariadenia sociálnych služieb pre 40 klientov, ktoré bude stavať Banskobystrický samosprávny kraj,“ doplnil Vazan. Mestu sa tiež podarilo získať finančné prostriedky z fondov EÚ vo výške 667 475 eur na vybudovanie kompostárne a nákup techniky.

„Máme pripravené aj projekty v rámci adaptácie na zmenu klímy. Patrí tam aj komplexná obnova Parku Andreja Sládkoviča so zabudovaním vodozádržných prvkov v krajine,“ uviedol primátor. „Rovnako sme pripravili a už aj podali projekt na revitalizáciu medziblokových priestorov na Železničnej ulici a do ďalších výziev chystáme postupne pripraviť II. etapu revitalizácie sídliska Majerský rad a I. etapu obnovy vnútrobloku na ulici Malinovského,“ dodal.

V najbližšom období plánujú zadať aj vypracovanie projektovej dokumentácie na rekonštrukciu poškodenej betónovej cesty v priemyselnej zóne popri závode WAY Industries. Rozpracovaný je tiež projekt na vybudovanie cyklotrás, spájajúcich stred mesta od sídliska Majerský rad s priemyselnou zónou. Využiť chcú tiež nedostavanú zasadaciu miestnosť okresného úradu, ktorú získali do vlastníctva, prioritne pre potreby detí a mládeže. „Pre potreby aktívneho voľnočasového vyžitia detí a mládeže plánujeme v tomto roku vybudovať aj novú oddychovú zónu,“ uzatvoril Vazan.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2021
Poprad chce na niektoré investičné akcie získať externé zdroje
Mesto Poprad má budúci rok v pláne viacero investičných akcií, o finančné zdroje sa chce uchádzať aj z externých zdrojov.
viac
17.12.2021
Ružinov bude budúci rok hospodáriť s vyše 65,6 mil. eur
Bratislavský Ružinov bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom viac ako 65,6 milióna eur. Rozhodli o tom poslanci na decembrovom rokovaní miestneho zastupiteľstva, keď schválili rozpočet mestskej časti na rok 2022.
viac
26.04.2022
BBSK pokračuje v rekonštrukciách ciest
Banskobystrický samosprávny kraj pokračuje aj v tomto roku v rekonštrukciách ciest a mostov, ktoré má vo svojej správe.
viac
18.05.2023
Krupina ide adaptovať park na zmenu klímy a zvyšovať kapacitu škôlok
Investície, ktoré by mali zlepšiť život obyvateľov mesta, pripravuje na najbližšie obdobie krupinský magistrát. Prostriedky majú smerovať najmä do oblasti životného prostredia, školstva, dopravy i cestovného ruchu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %