Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.04.2024 01:55

Krupina vlani ukončila desať projektov financovaných z cudzích zdrojov


Mestský úrad v Krupine


V minulom roku ukončilo mesto Krupina desať projektov, ktoré boli financované z cudzích zdrojov v objeme takmer 1,5 milióna eur. Zároveň predložilo aj 18 žiadostí o dotáciu z rôznych zdrojov. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.


Ako uviedla, v prípade ukončených projektov išlo o projekty investičného aj neinvestičného charakteru v oblasti rozvoja športu, kultúry, revitalizácie verejných priestranstiev, rekonštrukciu infraštruktúry či zásobovania pitnou vodou.         

"Na vyhodnotenie stále čaká desať projektov, medzi ktorými je aj projekt podaný do plánu obnovy a odolnosti s názvom Zvýšenie energetickej efektívnosti budovy materskej školy na Ul. I. Krasku, ale aj projekt Rekonštrukcie povrchov na Svätotrojičnom námestí, ktorý bol podaný v rámci Verejno-súkromného partnerstva Hontiansko-Dobronivské," priblížila samospráva.         

Mesto sa uchádzalo aj o finančné prostriedky na pokračovanie obnovy hrobky rodiny Plachých, obnovu Trojičného stĺpa či zabezpečenie podujatia Dni mesta Krupina, ktoré bude oslavou 780. výročia udelenia mestských výsad kráľom Belom IV.         

"V oblasti sociálnych služieb bola predložená žiadosť o dotáciu na zakúpenie klimatizačných jednotiek pre zariadenie Domov sociálnych služieb Nádej, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Krupina," dodala radnica s tým, že v oblasti športu mesto žiadalo o finančnú podporu futbalovej mládeže a rekonštrukciu zázemia športového štadióna.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.10.2020
ZMOS spracoval newsletter k PPP v samospráve
Združenie miest a obcí Slovenska sa v rámci analytickej štúdie venovanej alternatívnemu financovaniu municipálneho rozvoja zameralo na rôzne formy získania financií pre mestá a obce.
viac
08.10.2020
Mesto dokončilo rekonštrukciu dvoch medziblokových priestorov
Mesto Bardejov ukončilo v uplynulých dňoch dva projekty rekonštrukcie dvoch medziblokových priestorov na sídlisku Vinbarg a Obrancov mieru.
viac
16.10.2020
Päť princípov pre transparentné a efektívne IT
Vláda SR minulý týždeň schválila päť princípov pre transparentné a efektívne IT. Posledný Odpočet plnenia Národnej koncepcie informatizácie verejnej správy konštatuje, že pri digitalizácii Slovensko zaostáva.
viac
29.04.2021
Liptovský Mikuláš zažiadal o nenávratné zdroje vo výške 300 000 eur
Žiadosti o získanie nenávratných finančných prostriedkov vo výške približne 300 000 eur podali za uplynulé týždne liptovskomikulášski mestskí úradníci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %