Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
28.12.2021 08:40

KSK chce cez eurofondy vytvoriť cyklo-webový portál Košického kraja


Ilustračná snímka: (Mesto Košice).


Košický samosprávny kraj (KSK) plánuje s podporou eurofondov zriadiť krajský cyklo-webový portál. Rozpočet na tento projekt má byť 175 000 eur, pričom spolufinancovanie je vo výške päť percent.


Predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok a zabezpečenie sumy 8750 eur na tento účel schválilo decembrové Zastupiteľstvo KSK.

Projekt  Cyklo-webový portál Košického kraja sa uchádza o financie v rámci výzvy cez Európsky fond regionálneho rozvoja (EFRR). "Súčasťou portálu bude aktuálna mapa cyklistickej infraštruktúry, ktorá bude napojená aj na portál GIS. Pri zostavovaní mapy plánujeme využiť aktuálne výstupy z prebiehajúcej pasportizácie cyklotrás. Zároveň bude portál ponúkať tipy na cyklovýlety do okolia a bude prepojený s aktuálnou ponukou Krajskej organizácie cestovného ruchu," informoval krajských poslancov Úrad KSK.

Súčasťou projektu bude aj realizácia podujatí na propagáciu cyklistickej dopravy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2021
KSK uzavrel zmluvu na čerpanie peňazí na vybudovanie kreatívneho centra
Košický samosprávny kraj (KSK) uzavrel zmluvu s Ministerstvom kultúry SR na čerpanie takmer 18 miliónov eur na vybudovanie Kreatívneho centra Košického kraja. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková.
viac
02.02.2021
KSK vlani dosiahol najvyššie čerpanie z IROP spomedzi krajov
Košický samosprávny kraj (KSK), ktorý je sprostredkovateľským orgánom (SO) pre Integrovaný regionálny operačný program (IROP), sa stal lídrom v čerpaní eurofondov v rámci tohto programu spomedzi všetkých samosprávnych krajov.
viac
07.04.2021
KSK hlási voľné miesta na očkovanie vakcínou od Moderny
Košický samosprávny kraj (KSK) hlási voľné miesta na očkovanie vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od Moderny. Veľkokapacitné očkovacie centrum na Ostrovského ulici v Košiciach je opäť otvorené od stredy (7. 4.). Informovala hovorkyňa KSK Anna Terezková.
viac
06.07.2021
Schválená regionálna stratégia má podporiť inovácie
Podporiť inovácie a inovačný ekosystém v kraji je cieľom Regionálnej inovačnej stratégie (RIS) Košického kraja. Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) ju schválilo na zasadnutí minulý týždeň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %