Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
16.04.2020 04:10

KSK pokračuje v rekonštrukciách ciest


Snímka zdroj: (ksk).


Opravy ciest v Košickom samosprávnom kraji (KSK) pokračujú, situácia spojená s novým koronavírusom práce nestopla. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková.


Aktuálne rekonštruujú aj cestu vedúcu do obce Zlatá Idka v okrese Košice-okolie. Na opravu jej zlého technického stavu vyčlenil kraj takmer 200 500 eur.

Komunikácia sa nachádza v tesnej blízkosti troch obcí v okrese Košice-okolie, a to Nižný Klátov, Hýľov a Zlatá Idka. Obnovia sa tri úseky v celkovej dĺžke viac než jeden kilometer, vymenená bude časť podložia a priepust pri Nižnom Klátove.

Ako po stredajšom (15. 4.) kontrolnom dni uviedol predseda KSK Rastislav Trnka, do plánu nevyhnutných opráv vybrali tieto úseky na základe ich dlhodobo nevyhovujúceho stavu. Zhotoviteľovi odovzdali stavenisko koncom marca. „Sme radi, že práce zatiaľ prebiehajú podľa plánu a nie sú ovplyvnené ani obmedzeniami v súvislosti s pandémiou. Za posledné tri týždne zhotoviteľ zrealizoval zosilnenie krytu vozovky za Nižným Klátovom a výmenu konštrukčných vrstiev vozovky pri krajnici. V rámci kontrolného dňa sme si pozreli priebeh opravy priepustu, kde bude vybudovaná aj nová kalová jama,“ povedal.

Zosilnená vozovka a spevnené krajnice boli aj za obcou Hýľov a pred Zlatou Idkou. Rekonštrukčné práce si zatiaľ nevyžiadali dopravné obmedzenia. S tými musia vodiči podľa KSK počítať až počas realizácie vodorovného dopravného značenia. Tento mesiac bude tiež pred obcou Zlatá Idka znížená rýchlosť jazdy na 50 kilometrov za hodinu a to z dôvodu umiestnenia trafostanice v blízkosti vozovky. Rekonštrukcia tejto cesty by mala byť hotová do konca apríla.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2016
Ružinov ušetril v elektronických aukciách, opraví tak ďalšiu cestu
Bratislavskému Ružinovu sa pri tohtoročných elektronických aukciách na kompletné rekonštrukcie chodníkov a ciest podarilo ušetriť viac ako 90 000 eur.
viac
20.07.2020
Pre rekonštrukciu Palisád pozmení DPB trasy niektorých liniek
Pre rekonštrukciu komunikácie Palisády čakajú od pondelka (20. 7.) cestujúcich bratislavskou MHD zmeny. Týkať sa budú liniek 203, 207, 208, 147 a N47. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na webovej stránke i sociálnej sieti.
viac
17.05.2021
Začínajú sa dokončovacie práce na ceste medzi Čaňou a Haniskou
Hlavný ťah medzi obcami Čaňa a Haniska v okrese Košice-okolie by mal byť opravený do konca mája.
viac
13.01.2022
KSK dokončil rekonštrukciu cesty medzi obcami Ploské – Ortáše a Vtáčkovce
Košický samosprávny kraj (KSK) zrekonštruoval cestu tretej triedy medzi obcami Ploské, časť Ortáše a Vtáčkovce. Išlo o jeden z najproblémovejších úsekov ciest v okrese Košice-okolie, po oprave slúži motoristickej verejnosti od konca minulého roka. Informoval o tom v stredu Úrad KSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %