Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
05.01.2022 12:35

KSK pripravuje cyklotrasu Zalužice – Lúčky


Ilustračná snímka.


Košický samosprávny kraj (KSK) plánuje s využitím eurofondov vybudovať cyklistickú cestičku pri Zemplínskej šírave medzi obcami Zalužice a Lúčky v okrese Michalovce.


Pôjde o súčasť Zemplínskej cyklomagistrály. Rozpočet na tento projekt je 1 428 000 eur, spolufinancovanie vo výške päť percent, čo je 71 400 eur, schválilo Zastupiteľstvo KSK na decembrovom rokovaní.

"Navrhovaná cyklotrasa je pozemná komunikácia - samostatná cyklistická cestička spájajúca Zalužice a Lúčky. Intenzita na cyklotrase sa odhaduje na 200 cyklistov za hodinu počas letnej sezóny. Cyklotrasa vedie v extraviláne po existujúcich poľných a lesných cestách," informoval poslancov Úrad KSK. Návrh prepojuje úseky ochrannej hrádze vodného diela Zemplínska šírava.

Projekt sa bude uchádzať o podporu z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
13.04.2021
Prvý úsek Zemplínskej cyklomagistrály by mohol byť hotový do konca roka
Na obecnom úrade v Zálužiciach privítali vo štvrtok (8. apríla) predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku, poslanca NR SR Milana Potockého a tiež starostov obcí Hnojné, Jovsa, Kaluža, Klokočov, Kusín, Lúčky a Vinné.
viac
17.04.2021
Zmluva o spolupráci pri realizácii Zemplínskej cyklomagistrály
Vo štvrtok (8. apríla) sa v Zalužiciach v obecnom úrade konalo zasadanie, ktorého výsledkom bolo podpísanie Zmluvy o spolupráci pri realizácii Zemplínskej cyklomagistrály. Tento projekt sa riešil už niekoľko rokov.
viac
13.02.2024
Kraj pripravuje projekt výstavby cyklotrasy medzi Rožňavou a Betliarom
Košický samosprávny kraj (KSK) pripravuje projekt výstavby cyklotrasy medzi Rožňavou a Betliarom. Pre úsek, ktorý má byť súčasťou vyše 50 kilometrov dlhého Gemer Trailu, kraj aktuálne hľadá zhotoviteľa projektovej dokumentácie, s jeho výstavbou chce začať najneskôr v roku 2026.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %