Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
05.06.2023 11:40

Ku kľúčovým letným festivalom kraj zabezpečí špeciálne autobusové spoje


Ilustračná snímka.


Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v tomto roku vyčlenil z rozpočtu na činnosť svojich 22 kultúrnych inštitúcií viac ako 11,3 milióna eur.


Festivaly a podujatia s medzinárodnou účasťou podporí sumou 111 000 eur. Informoval o tom predseda BBSK Ondrej Lunter. Zároveň avizoval novinku, ktorou chcú vyjsť v ústrety návštevníkom každoročných akcií v BBSK.

V čase konania kľúčových letných festivalov k nim kraj zabezpečí špeciálne autobusové spoje. Začne s tým už počas 49. ročníka festivalu Zámocké hry zvolenské, ktoré od 2. do 11. júna organizuje Divadlo Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene. Návštevníkov dopravia vo večerných hodinách zo Zvolena do Banskej Bystrice po skončení jednotlivých predstavení. Cestovné poriadky týchto autobusov budú vždy zverejnené na webových stránkach hlavných organizátorov jednotlivých festivalov a vyhľadať sa budú dať aj cez portál cestovných poriadkov.

"Dni tanca v Banskej Bystrici a Zámocké hry zvolenské otvárajú festivalové leto v kraji. Ku koncu júna budú opäť súbežne prebiehať dva festivaly Klenovská rontouka na Gemeri a Horehronské dni spevu a tanca v Heľpe. Začiatkom júla sa chystajú Folklórne slávnosti v Detve, kde sa tiež uskutočnia Župné trhy. Neskôr nás čaká Hrušovská paráda a Kremnické gagy. Tieto podujatia majú stálu podporu z nášho rozpočtu, čo len potvrdzuje, že kultúra je jednou z našich priorít," zdôraznil podpredseda BBSK pre kultúru Roman Malatinec.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2019
K čaru leta patria aj hudobné festivaly - júlový program
Leto má svoje čaro, vychutnávajú si ho deti, juniori aj dospeláci. Nielen priaznivci kúpania v mori, ale aj fanúšikovia hudby, pre ktorých je ponuka hudobných podujatí na Slovensku viac ako bohatá.
viac
27.05.2020
Od 1. júna posilní Banskobystrický samosprávny kraj školské spoje
Spolu s otváraním základných a materských škôl pribudnú v cestovných poriadkoch prímestských autobusov SAD Zvolen a SAD Lučenec ranné a popoludňajšie školské spoje. Nepôjde však o úplný návrat do bežného režimu, cestujúcim župa odporúča sledovať cestovné poriadky.
viac
12.07.2021
Letné turistické spoje v PSK sú späť
Prešovský samosprávny kraj (PSK) aj tento rok prichádza so špeciálnymi letnými spojeniami. Turisti sa tak ľahšie dostanú na Domašu, k Ľubovnianskemu hradu, do Pienin i na severovýchod Slovenska. Sezónne spoje môžu využiť počas celého leta až do septembra.
viac
30.01.2023
Furmani s ťažnými koňmi po prestávke opäť súťažili o Hriňovskú fujarku
Zimná furmanská súťaž ťažných koní o Hriňovskú fujarku, ktorej 18. ročník sa uskutočnil v sobotu v Hriňovej, pozná svojich víťazov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %