Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.09.2021 01:35

Kuchárky zo školy uvarili 39-centimetrový gombovec


Snímka zdroj: mesto Poltár


Slivkovú guľu s priemerom 39 centimetrov pripravili a uvarili kuchárky zo Základnej školy na Ulici Slobody 2 v Poltári. Tento gombovec, ako slivkovej guli hovoria tamojší obyvatelia, zapíšu aj do Knihy slovenských rekordov.


Slivkovú guľu vyrobili kuchárky na tradičnom mestskom podujatí Gombovecfest.       

Ako informuje Mestský úrad v Poltári, pre protiepidemiologické opatrenia sa tento rok nekonala tradičná súťaž v jedení gombovcov, kuchárky však svoju šikovnosť v príprave a varení tohto jedla napriek tomu preukázali.       

"Toto gurmánske podujatie je v Poltári už zaužívanou konvenciou, rovnako ako lámanie kulinárskych rekordov. Túto tradíciu odštartovali pred 13 rokmi manželia Bahledovci, ktorým sa podarilo pripraviť slivkovú guľu s priemerom 30 centimetrov," uvádza úrad.       V roku 2019 sa tento maximálny rozmer úspešne pokúsili prekonať kuchárky z Materskej školy Sklárska 34 v Poltári. Spoločnými silami pripravili gombovec s priemerom 35 centimetrov. Na tohtoročných dňoch mesta Poltárčania teda oslávili ďalší rekord.       

Na výrobu slivkovej gule najväčších rozmerov použili päť kilogramov zemiakov, tri kilogramy múky, šesť vajec a 30 dekagramov slivkového lekváru.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2016
Liptáci sa pokúsia prekonať rekord v klobúkovom tanci
Najväčší liptovský festival zábavy, dobrého jedla a zážitkov štartuje pod názvom Liptov Fest už najbližšiu sobotu 23. 7. 2016 v Liptovskom Mikuláši.
viac
10.09.2018
Račianske vinobranie už tento víkend
Druhý septembrový víkend bude v Rači patriť najväčšiemu a najobľúbenejšiemu podujatiu v roku – Račianskemu vinobraniu. Počas troch dní od 14. do 16. septembra mestská časť Rača pripravila množstvo rôznorodej tradičnej zábavy.
viac
25.11.2019
Dúbravka zaznamenala rekordný záujem o charitatívnu zbierku hračiek
Tohtoročná zbierka hračiek pre deti zo sociálne slabších rodín v bratislavskej Dúbravke vyvolala rekordný záujem. "Hračky, ktoré mohli Dúbravčania priniesť od 20. októbra do 20. novembra, zaplnili tri kancelárie miestneho úradu," referovala pre TASR hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinatová.
viac
11.08.2021
Mesto Topoľčany sa počas hodov pokúsi prekonať svetový rekord
V piatok (13. 8.) sa začne v Topoľčanoch 27. ročník Topoľčianskych hodov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %