Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.10.2020 01:45

Kultúra sa presúva do online priestoru


Snímka zdroj: (trnava-vuc.sk).


V súvislosti s obmedzením pohybu obyvateľstva zostane všetkých 18 kultúrnych inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti trnavskej župy pre verejnosť uzatvorených od soboty 24. októbra 2020 až do odvolania.


Divadlo Jána Palárika v Trnave pozastavilo hranie predstavení už 14. októbra 2020. Od zajtrajšieho dňa ho bude nasledovať aj šesť župných múzeí, štyri knižnice, štyri osvetové strediská, dve galérie a hvezdáreň.

Zamestnanci župných kultúrnych organizácií budú pre svojich priaznivcov naďalej pripravovať bohatý kultúrno-vzdelávací program. Kultúrne zážitky i v období zhoršenej epidemiologickej situácie si bude možné vychutnať z pohodlia a bezpečia domova.

Napríklad Knižnica Juraja Fándlyho v Trnave usporadúva online besedu Literárny večer s Pavlom Tomašovičom. Západoslovenské múzeum v Trnave zas na svojom Facebooku uverejňuje „Piatkové čítanie,“ ktoré približuje zaujímavé osobnosti a miesta Trnavy, či rubriku „Fotka na stredu“ približujúcu históriu budov, udalostí i predmetov. Záhorské múzeum v Skalici uverejňuje na svojej facebookovej stránke zaujímavosti z histórie Skalice a Záhoria a prezentuje výnimočné zbierkové predmety.

Viac informácií o online aktivitách jednotlivých župných kultúrnych inštitúcií sledujte ich webové stránky a profily na sociálnych sieťach. Návštevníkov znovu privítajú po uvoľnení preventívnych opatrení.

Autor: (Peter KADLIC, riaditeľ Odboru kultúry a športu Úradu TTSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.08.2020
Výzva pre mimovládne organizácie na zmiernenie dopadov COVID-19
Mimovládne organizácie na miestnej úrovni sú neoddeliteľnou súčasťou rozvoja miestnej komunity.
viac
06.10.2020
V oranžovej fáze sú štyri školy v BBSK
Štyri stredné školy, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa aktuálne k 5. 10. nachádzajú v oranžovej fáze semaforu.
viac
26.10.2020
Majitelia kaviarní a gastroprevádzok môžu prevádzkovať terasy aj v zime
Majitelia kaviarní a gastroprevádzok v Prešove budú môcť prevádzkovať svoje letné terasy alebo sedenia aj v zime. Mesto im v prípade záujmu predĺži platnosť rozhodnutí o umiestnení terasy a sedenia na pešej zóne a priľahlých uliciach.
viac
20.01.2021
Knižnice ponúkajú počas pandémie požičiavanie e-kníh a online aktivity
Knižnice Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sú počas pandémie ochorenia COVID-19 aktívne v online priestore. V jeseni minulého roka sprístupnili službu e-knihy, doteraz v rámci nej zaznamenali 870 výpožičiek z celkovej ponuky 9000 titulov. Pripravujú tiež rôzne online podujatia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %