Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.09.2018 09:50

Kultúrne podujatia pripomenú 700. výročie prvej zmienky o Levickom hrade


Levický hrad. Snímka zdroj: Tekovské múzeum v Leviciach


Divadelné predstavenia, vystúpenie folklórnych skupín i večerná svetelná projekcia budú sprevádzať oslavy 700. výročia prvej písomnej zmienky o Levickom hrade. Konať sa budú v piatok 28. septembra a návštevníkom ponúknu okrem iného aj prehliadky hradného areálu a stálej expozície Tekovského hradu.


 Ako informovali organizátori, oslavy otvorí v hradnom amfiteátri Prehliadka ľudového odevu Moniky Miškovičovej Sávovej z tekovského a hontianskeho regiónu, ktorú budú sprevádzať vystúpenia folklórnych skupín a spolkov. Pripravené je aj detské predstavenie divadelného spolku Teáter Komika i prezentácia mesta Želiezovce v Dobóovskom kaštieli, kde bude neskôr uvedená aj komorná divadelná dráma s názvom Listy grófky Ernestíny.       

Súčasťou sprievodných podujatí bude premietanie propagačných videí Oblastnej organizácie cestovného ruchu Tekov a organizácie Región Nitra v koncertnej miestnosti. Návštevníci sa môžu tešiť aj na prezentáciu produktov lokálnych vinárstiev a gastronómie, ktorá sa bude konať v hradnom areáli.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2017
Druhý víkend letných prázdnin v bratislavskom regióne
Letné shakespearovské slávnosti, Viva Musica!, Slovakia folk, komorný koncert v Botanickej záhrade, nočné prehliadky na hrade Červený kameň, Wine & Art a Bežecká perla naznačujú, že sa letné prázdniny v bratislavskom regióne začínajú vo veľkom štýle.
viac
03.10.2017
Prešovský kraj oslávi "svoj deň" bohatým programom
Vo štvrtok 5. októbra sa uskutoční po desiatykrát Deň Prešovského kraja. Malé jubileum otvorí aj tento raz dvere samotného Úradu PSK v Prešove, kde až do 17. hodiny čaká na návštevníkov atraktívny program.
viac
23.08.2018
Súčasťou osláv výročia SNP v Uhrovci bude i pochod Nesmrteľného pluku
Na Jankovom vŕšku pri Uhrovci (okres Bánovce nad Bebravou) si verejnosť pripomenie 74. výročie Slovenského národného povstania . Súčasťou trenčianskych krajských osláv v sobotu (25. 8.) budú výstavy či vystúpenia umelcov, informovala Lenka Kukučková z Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja.
viac
13.08.2019
Levický okres bude v septembri patriť folklóru
Folklórne hudobné i tanečné súbory so stovkami účinkujúcich predstavia svoje umenie na 12. ročníku medzinárodného folklórneho festivalu Takí sme 2019. Podujatie sa bude tradične konať v rôznych obciach Levického okresu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %